論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

我老公有時好緊張 成日話到個工人眼濕濕

我老公緊張個女so 成日好緊張個bun eg hygiene/畏奶 等有時佢見個工人慢d or 唔follow 佢既 schedule 佢就都幾惡甘話個工人我見幾次個工人都眼濕濕 我都同老公講叫佢唔好成日甘惡 佢又ng 理我 我應該點做好 我幾次都扮睇ng到個工人喊 as 我都唔知同佢講mug 我冇理由話自己老公架??

珍珠宮

Re: 我老公有時好緊張 成日話到個工人眼濕濕

由得你老公話佢啦,等她都會驚下佢唔會亂來,廿咪你做好人而你老公做衰人.

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

唔使咁緊張,你老公做"奸",你做"忠"未常唔係一件好事黎架~(當然如果你老公鬧完個bun都重無改善,咁你就要同個bun講點解先生咁鬧你,叫佢做好d囉(按撫下佢,)~)
新工人做野多數會有呢d情況出現,俾d時間個工人適應~

ShinTeresa 寫道:
我老公緊張個女so 成日好緊張個bun eg hygiene/畏奶 等有時佢見個工人慢d or 唔follow 佢既 schedule 佢就都幾惡甘話個工人我見幾次個工人都眼濕濕 我都同老公講叫佢唔好成日甘惡 佢又ng 理我 我應該點做好 我幾次都扮睇ng到個工人喊 as 我都唔知同佢講mug 我冇理由話自己老公架??

大宅

我不知幾羨慕妳老公咁著緊個工人的不事,我屋企什麼都係我理,工人黎咁耐,老公只係最近有次發老皮話要即抄工人,因為佢鬧喊我o地個女,其餘次次都係我去理我去話個工人,有時老公都會話我小氣,同老公提返個工人的不是,佢只會話要請個工人又係我揀的,實在好倦。

翡翠宮

你唔使理佢地眼唔眼濕濕的, 我次次話親個工人都未至於鬧佢都眼濕濕, 有次話佢仲要博咀咪大大聲鬧佢囉, 點知佢喊到收唔到聲, 有時我大聲d都未係鬧既語氣只係point out佢既mistake佢都喊到眼紅紅, 我真係頂佢唔順, 我話咁少事你都要喊一餐呢兩年有排你喊呀. 所以有時我鬧喊個女我都會成成機機比說話佢聽, 話唔好在我面前喊我最憎人地郁d就喊快d同我收聲, 不過唔知佢識唔識聽之麻. :tongue:

複式洋房

我都試過鬧到個工人喊,我就同佢講,喊係無用,我都識喊,你要做先有用

不過我老公見到佢喊,都會話我鬧到個工人勁得制,咁我就同老公講如果現在唔鬧,到有起事上來,喊個係我同老公,咁老公就無再為了佢喊話我

複式洋房

ShinTeresa,
我老公同你老公真係同一類人,佢好緊張囝囝,所以對印印都勁嚴謹,囝囝一有小小事,如損傷等,雖然有時唔鬧印印事,但我老公就勁鬧佢,唉,有時我幫口,連我都鬧埋,都唔知點好?

大宅

me too!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至