跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

快搬入大埔啦!

我7月底就搬入大埔,但到而家都唔係幾認倒路,有無媽咪可以介紹下大埔呢?

複式洋房

Re: 快搬入大埔啦!

GRCFAMILY,
歡迎妳們一家人搬入大埔住。大埔是一處很好住的地方,因為我是大埔土生土長的居民。
妳會搬去邊到住?等我介紹一下附近有乜好去處比妳知啦!
Welcome, welcome.....
Phoebemama

子爵府

GRCFAMILY,

歡迎歡迎,我都唔係太熟,你住係邊榭,我住係明星附近,即係八號花園

別墅

Hi GRCFAMILY,

Welcome to Taipo. I lived in Serenity Park 10 years ago, then moved to Yuen Long (wanted to have dog) and this February, I moved back because my daughter studies here. I love living in Taipo !! The new market near Taipo KCR has alot of fresh meat/seafruit, its food court offer yummy food too.

How about you, where do you live now and how come you move ? (sorry, so noisy)

複式洋房

Hi Everybody,

I live in Shatin for nearly 20yrs. and I will move to Tai Po in this month. Actually I don't know this place, but my friends are living there.

My daughter is studying in Tai Wai and I'm considering 孫小 for her. But the most important point for me to choose Tai Po is I need a bigger house for my family (6persons).

I will move to 汀角 and any mama living in same place. May I know more about 汀角?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

GRCFAMILY,
Hi, 我住汀角呀 汀角好大, 你近邊度呀?

已刪除用户

伯爵府

Hi, tiktikbb, 你都會搬入汀角, 真好! 你新居又近邊呢?
我近山寮路果邊.

複式洋房

Hi VENUSSUM & tiktikbb,

我都唔知山寮係邊,但我個no. 15x. 近遊樂場,村公所果邊,你地呢?

複式洋房

hi, tiktikbb,

That's great! I live no. 15x. Where are you located?

伯爵府

GRCFAMILY 寫道:
Hi VENUSSUM & tiktikbb,

我都唔知山寮係邊,但我個no. 15x. 近遊樂場,村公所果邊,你地呢?

咁我知你應該係球場果邊, 是嗎? 我呢, 山寮路就係雅麗山莊果邊入, 不過我就出D.

子爵府

VENUSSUM 寫道:
Hi, tiktikbb, 你都會搬入汀角, 真好! 你新居又近邊呢?
我近山寮路果邊.

我想問汀角路邊,係咪村屋黎架???D村屋好唔好住???

伯爵府

SukiYau,
應該係汀角村, 係村屋黎架 喜歡的會好鍾意, 不過預左小昆蟲特多, 無乜設施, 交通無咁方便咁啦!

複式洋房

Hi VENUSSUM,

係呀我係球場果邊,我都唔知原來汀角禁大,我條村叫汀角村,你呢?

我都知昆蟲&蚊都多D,所以打算買滅蚊機,商用果隻,有無好介紹呢?

複式洋房

HI VENUSSUM,

我都知昆蟲&蚊都多D,所以打算買滅蚊機,商用果隻,有無好介紹呢?

已刪除用户

伯爵府

GRCFAMILY 寫道:
Hi VENUSSUM,

係呀我係球場果邊,我都唔知原來汀角禁大,我條村叫汀角村,你呢?

我都一樣是汀角村
你講果隻是否餐廳果種, 我老公都買一部, 不過我就唔係好鍾意, 因為會引好多埋黎自殺, 之後又要清一堆的"屍", 而且我覺得佢地死前又會釋放一d死前的......(我唔識講 ) 所以又買左個金剛2000放屋出面, 唔知係咪因為放出面, 我又唔覺好有效. 如果你搵到部好的, 記得通知我一聲

伯爵府

tiktikbb 寫道:
近山寮路果邊

近我喎 係咪雅麗山莊果邊? 我泮溪

大宅

我原先住大尾督村(忠誠盤菜後)現搬

複式洋房

我想住村屋都預左每次要買好多野,我打算買2個雪櫃應該夠卦!

首頁
12345...6

尾頁

跳至