論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

懷疑工人傳染我 !!

我工人初來時衣服是分開洗, 但不知何時已混在一起洗, 甚至混在我數個月大的囡囡衣服中. 而且更發現她的底底好污穢, 有漬果種仲要好厚.

但已告訴過她, 她的衣物要獨立洗, 底底要先用手洗去污穢. 並即時給他一個袋放她的污衣.

但今早我發現她的衣服又混和的一家大細一起洗!

我記得見過她底底有好厚的漬, 懷疑她感染念珠菌傳染我, 因她有前科 – 偷我底底著. 最近我都好痕!, 昨夜見醫生證實感染念珠菌.

我最怕是會傳染家人!

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 懷疑工人傳染我 !!

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

嘩! 甘老土! 佢做左幾耐呀!

禁止訪問

大宅

嘩 , 連你啲 UNDER 都偷嚟著 有冇咁唔合衞生呀 實在太過份

複式洋房

之前有bk mami話個印印偷咗佢個bra 嚟用,仲唔認tim!

子爵府

2020勳章 醒目開學勳章

嘩!有?理由偷人地d內褲著o架!話晒都是貼身物品呀!你個印印的衛生情況都好好"姐"。不如炒佢啦!

你有無落d威x士去洗衫呀?

準媽媽 寫道:
嘩 , 連你啲 UNDER 都偷嚟著 有冇咁唔合衞生呀 實在太過份

大宅

唔係呀嘩!咁都得,要嚴懲喎!!too bad

翡翠宮

你應該要佢晚晚沖涼前洗乾淨自己D衫唔應該可以比佢留過夜, 我以前個賓賓好鬼懶儲埋一個星期放假前先洗, 有次連續有兩日假期, 佢第一日無洗當我打開個盆想用個桶洗野時原來佢D衫放左嚮個到臭到我死, 佢返黎比我鬧左一大餐之後唔敢放D污穢衫多過兩日了.

大宅

點可以?係菲定印?如果是這樣,篤住她用手洗全部d衫作punish!

rebecca

珍珠宮

一定係她傳染給你,真的唔可以接受,唔聽指示已經死,仲有病廿污穢,炒她前要大鬧她一餐才得,她真的很賤賤賤

別墅

我個印印曾經比我發現佢將佢d衫同我地d衫一齊放入洗衣機度洗,之後我就落左order,我地d衫隔日洗,同日佢唔可以洗佢d衫,費時我返左工佢又亂黎!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

真是很無奈呢 !

兩公婆返左工, 屋企得反佢同5歲仔仔及歲半囡囡. 我都唔敢鬧佢. 我地2邊家人又住得好遠, 想叫佢地Check下印印都唔方便.

佢今年12月中到期要走, 我同老公諗續唔續都好煩??

績咩, 佢已養成好多陋習. 等佢由印尼返港都要2個禮拜 - 我要請大假等佢 !

唔績咩 - 佢都有優點, 煮菜煮湯好兼肯學, 有心機喂囡囡, 到依家都算有禮貌, 食飯都講聲先生太太我食飯啦, 5-10分鐘食完. 好少比黑臉我睇. 放假日都幫我幫到10:00am至走. 回來都會做完家務至訓.

請左新工人怕仲差過佢而且要重新訓練!!!

別墅

不如叫佢著"紙底褲"囉!

大宅

no la, 比我晨早炒

別墅

咁都得?
兒童是世界上最快樂的人兒。

大宅

好明白你既心情,真係續約又死,唔續約又死。
不如你試下:
1. 立即足佢去睇e生,睇下有無菌,如有即刻比warning letter佢,重要佢比返你同佢的睇e生費,如果無就同佢講:e生話好可能係你傳染我的,因為你d under 太污糟啦;
2. 同佢講,其他面衫可以用洗衣機,但唔可以同你地同一機,至於under,就一定要佢每日沖完涼自己用手洗,一定唔可以放一洗衣機,淨係乾衣都唔得,初期重要每日check下佢有無晾出黎,唔見就即刻問佢,我相信得個兩三塊布仔,佢都肯手洗既。

翡翠宮

2020勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁都得?!
炒得啦!

男爵府

2020勳章

我印印都有試過偷偷地用洗衣機洗佢自己的衫, 我發現之後, 我會每次佢沖完涼時都睇下佢d衫有沒有洗過. 因為我最怕佢同bb的衫一齊用機洗. 我地返工後真係好難避免佢會點樣做, 唯有每晚自己check下囉!

珍珠宮

2020勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

炒得啦~~~~0甘唔衛生, 仲要偷你d底褲著?? 做得幾好都無用, 今次就話傳染念珠菌, 下次點知傳染咩呀??

首頁

尾頁

跳至