論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

.

伯爵府

原帖由 小女人 於 10-12-23 12:25 發表
姐姐琴晚問我老公借錢(1萬), 我老公話諗下先.
印尼山火燒左佢間屋, 爸爸要佢比錢買野.
你地話借唔借好呢?
佢5月就完約. 但我都會再簽佢多2年. 因我bb好跟佢.
如果借比佢, 我可以收起她passport嗎? ...

千祈唔好借。

一係你借左唔好望佢會還~

佢借左錢你就要睇佢面色做人,佢唔同你續約,簽晒野一走了之你可以點?

唔可以收工人pp因為犯法,唔好俾個氹自己踩。

佢火山燒屋可以問你借,咁其他人唔通都有屋企人在外打工亦可以問老闆要錢?

自己的事自已當,你有錢唔代表要借,你有財政困難唔通工人同你做義工?!

唔好睇得自己同佢既關係咁好,你有佢心中,只係一部提款機而已。

別墅

原帖由 mylulu007 於 10-12-23 12:32 發表

千祈唔好借。

一係你借左唔好望佢會還~

佢借左錢你就要睇佢面色做人,佢唔同你續約,簽晒野一走了之你可以點?

唔可以收工人pp因為犯法,唔好俾個氹自己踩。

佢火山燒屋可以問你借,咁其他人唔通都有屋企人在外打工亦可以問 ...

多謝你意見, 我驚唔借比佢, 佢對我bb唔好呀? 點算?

別墅

原帖由 小女人 於 10-12-23 13:00 發表

多謝你意見, 我驚唔借比佢, 佢對我bb唔好呀? 點算?

又會咁啱... 我嗰個又問我借, 仲要借2萬!!!
我當然唔會借, 我已經揾左第2個, 無得留低!

複式洋房

千祈唔好借 ! !一定講大話..工人籍口好多
又話老公入醫院..亞媽病..亞爺死.撞車..等等....最終借左錢..跟住走人...你不如搵另外新工人啦...而家就同佢講: 先生太太都無咁多錢啊..叫佢同公司商量啦

別墅

原帖由 constancelam 於 10-12-23 13:27 發表
千祈唔好借 ! !一定講大話..工人籍口好多
又話老公入醫院..亞媽病..亞爺死.撞車..等等....最終借左錢..跟住走人...你不如搵另外新工人啦...而家就同佢講: 先生太太都無咁多錢啊..叫佢同公司商量啦 ...

我個工人就係話亞爸有事, 就來唔得... 要借2萬比佢喎... 唉...

複式洋房

又係呢d技倆...我就一定唔借..費事多手尾跟

伯爵府

原帖由 charmaine0301 於 10-12-23 13:33 發表

我個工人就係話亞爸有事, 就來唔得... 要借2萬比佢喎... 唉...

就來唔得至去醫? 定係同佢打包呢?

前者, 都死得仲醫黎做乜~
後者, 都死左仲駛乜用咁多錢~

叫佢節哀順變啦!

別墅

原帖由 mylulu007 於 10-12-23 15:04 發表

就來唔得至去醫? 定係同佢打包呢?

前者, 都死得仲醫黎做乜~
後者, 都死左仲駛乜用咁多錢~

叫佢節哀順變啦!

haha... 所以我唔借囉... 現在要再揾工人囉...

大宅

畀面勳章

我都唔會借, 我都想人地借$比我..haha

首頁

尾頁

跳至