自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

請提供對付小朋友成日開雪櫃o既辦法

兩歲幾小朋友成日開雪櫃,已經試過用市面上買倒o既雪櫃扣,試過3款都唔得,都係俾佢逐個擊破 :-( ,希望有經驗o既媽咪可以提供有效o既辦法
唔該! 唔該!

男爵府

Re: 請提供對付小朋友成日開雪櫃o既辦法

係廚房門整個門欄, 等佢入唔到廚房

大宅

我家姐買左隻仿真度極高既曱甴貼o係雪櫃門度~
佢個兩歲半既女從此廚房都唔敢入~
因為個雪櫃放o係廚房入口~!!!!

大宅

我就由細到大教佢唔淮自己去開雪櫃,
如果想要東西要問過爸爸或媽媽先可以攞,
因為我見過有D小朋友,去人地屋企自己走去開人地雪櫃,
我覺得好無禮貌呀,我仔仔3歲,試過幾次佢自己開雪櫃,
我就咩都唔比佢,(例如:佢開雪櫃想攞汽水,就罰佢唔准飲),
跟住同佢講開雪櫃前一定要問過爸爸或媽媽先可以攞,
罰多一兩次,佢就唔會自己去開架啦,
(最緊要佢CRY你唔好心軟,如果唔係,你點教都無用)

別墅

我都係同亞囝講開雪櫃前一定要問過爸爸或媽媽先可以開, 頭一兩次唔聽, 都係要咩冇咩, 現在開雪櫃前一定會問左我先

大宅

KEYIE 寫道:
我家姐買左隻仿真度極高既曱甴貼o係雪櫃門度~
佢個兩歲半既女從此廚房都唔敢入~
因為個雪櫃放o係廚房入口~!!!!

這個方法看似很毒啊!!!但又不愧是一個好方法.

男爵府

呢個方法係得架,我99 同我講過我Hubby細個好中意開關
電視,so佢地就黐隻曱甴

大宅

多謝各位o既回應
咦!都真係不失為1個好辦法喎!
不過唔知佢驚唔驚小強喎,因為佢咁耐只係見過1次小強,而果次仲要係喺街,我見亞小強飛緊過嚟,我抱住佢1路走1路叫,點知佢仲笑到(吉吉)聲,跟住仲叫我行返轉頭眼吓小強 唉!真係俾佢吹脹呀!
tks!

男爵府

edgarbaby
我有個日本做的"扣',係黏係雪櫃防止小朋友去開的,係我仔細個的時候買黎用的,一包有兩個,而家仲有一隻係道.你要的話,可以送給你.

大宅

crystaltochan:

收pm

tks!
:wink:

首頁

尾頁

跳至
熱門主題