懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

11月既媽咪, 你吔 feel 到胎動味 ?

而家啱啱 20 週, 呢幾日覺得個肚有啲咕嚕咕嚕既感覺, 仲覺得好似有嘢响度郁吓, 踢踢吓感 但時有時冇, 唔知係咪 BB 開始郁呢 ?-( 我係第一胎, 所以都肯定唔到

洋房

Re: 11月既媽咪, 你吔 feel 到胎動味 ?

我最初都係有啲咕嚕咕嚕既感覺, 重已為個肚唔舒服有風tim, 完來係胎動既開始, 而家佢成郁啦. 我都係第一胎, 不過我諗咁樣就係胎動.

洋房

我之前自己一模佢就唔郁唔模佢佢就郁, 跟住叫老公摸佢竟然郁. 激c 我 la. 跟住我不停話佢佢而家比我摸la, 唔比爸爸摸 la. 你有冇叫老公摸吓個肚呀好有FEEL架?

大宅

我都20week啦...我上星期個肚都咕嚕咕嚕, 都開始感覺到bb係到郁呀....

別墅

感覺到啦, 我都係第一胎,起初唔識分係胎動or 其他
! ! ! ! ! ! 明天會更好,希望在明天 ...哈 哈 哈! ! ! ! ! ! Good Lucky........ Yessssssss ! ! !

子爵府

我都係最近feel到咕嚕咕嚕既感覺,吾知係吾係

大宅

我除左feel到咕嚕咕嚕外,仲feel到佢有時偏左埋一邊tim,因為個肚突然有一邊漲起左一些,仲硬左d,非常有趣。

cwol888 寫道:
我都係最近feel到咕嚕咕嚕既感覺,吾知係吾係
該用戶已被刪除

洋房

我都係20weeks幾,都feel 到胎動,通常係個肚臍下面,你吔係唔係?

洋房

我在20週先開始有胎動,感覺好似波浪咁,我老公經常摸到佢郁,有時佢會側埋一邊硬咗,早兩日佢郁咗幾吓,我就掀起件衫望到佢凸起,好好笑、真係好開心!

禁止訪問

洋房

Me too ! I started to feel the move and kick from 18 weeks, it's my first baby too. Always on the right side, it's very obvious tim! Especially in the early morning and night time. How about you? When would your baby move more frequent ?

侯爵府

fio 寫道:
我在20週先開始有胎動,感覺好似波浪咁,我老公經常摸到佢郁,有時佢會側埋一邊硬咗,早兩日佢郁咗幾吓,我就掀起件衫望到佢凸起,好好笑、真係好開心!

YES, "感覺好似波浪咁",我就係有呢種FEEL,但又唔肯定係咪bb黎!

大宅

有時覺得佢, 有時又好似冇咩反應 ?-(
好似冇定時架喎, 同埋我係覺得佢一下一下咁郁囉, 都未肯定到係唔係阿B 响到郁郁貢
ShumShum 寫道:
Me too ! I started to feel the move and kick from 18 weeks, it's my first baby too. Always on the right side, it's very obvious tim! Especially in the early morning and night time. How about you? When would your baby move more frequent ?

伯爵府

我22週lu, bb初初由彈彈下到而家好明顯feel到佢"young"得好有力有節奏. 特別每次我急尿/ 我食完野5-10分鐘佢就郁, 唔知係咪佢開始開飯呢?

有幾次佢"young"正我個膀胱, 真係要即刻去washroom.

大宅

我都係第一胎,大概18週feel到佢郁,尤其臨

複式洋房

pamila,

我都係臨瞓前郁得最勁,佢吾郁我都會好似妳咁攪下佢。

大宅

我都好似你咁, 阿B 唔係好郁既時候, 我會拍吓佢, 佢都冇咩反應, 我又會好驚 .... 啲 FRIEND 話我神經質喎

大宅

咁即係個個第一次做準媽媽都會咁神經質架。 :-P

大宅

我都係20weeks左右,最初都唔知係胎動,後來見個肚郁下郁下先知,不過我個b好奇怪,搭車時如果塞車郁得好利害,但架車一行佢就唔郁,平時都會有郁不過不定時,係搭車個陣最明顯!

首頁

尾頁

跳至