家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

邊隻洗潔精好用

如題

別墅

Re: 邊隻洗潔精好用

我淨係知一隻我在吉之島超市,買過的非常唔好用,用完隻手好鞋,以後唔咁膽貪平,都係用返紅威寶 / 紅至尊(結婚後一直用左多年都無事)好d!

我講o個隻唔好用牌子:(三惠合成洗潔精4公升)好香甜士多啤梨味,好吸引,價錢又平,但一用對手受罪!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

但係紅威寶會唔會太强,因我聽人講其實點過水都好,都有小小chemical留在器皿表面,所以會唔會用隻mild 嘅好D呀?

侯爵府

"滴潔超濃縮"好正, 好易去油

男爵府

用過好多隻,最好用都係“清亮“,佢既好處係唔會令對手起水滋。
***南無阿彌陀佛***

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

AXE

子爵府

塋采幾好用,用過咁多隻,呢隻最得我歡心,又乾淨又唔會洗極都滑孱孱,一過水便知好乾淨.

男爵府

環保接龍勳章

洗潔精當然係AMXXX的好啦. 環保產品. 係用椰油同蘆薈制造. 絕不傷手. 好多家庭主婦都知道這洗潔精的好處. 濃縮配合. 稀釋使用. 一樽1L可用半年以上。可以用作洗蔬果. 奶瓶等. 過水容易. 不會殘留潔劑.而且亦不會有害。
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

侯爵府

Harry媽,

你講o個隻洗潔精o係邊度有得賣呀? 大約幾多錢? 我都想買o黎試o下呀! Thanks! ?-(

侯爵府

Harry媽 寫道:
洗潔精當然係AMXXX的好啦. 環保產品. 係用椰油同蘆薈制造. 絕不傷手. 好多家庭主婦都知道這洗潔精的好處. 濃縮配合. 稀釋使用. 一樽1L可用半年以上。可以用作洗蔬果. 奶瓶等. 過水容易. 不會殘留潔劑.而且亦不會有害。

Amway?

別墅

i use Fairly , can buy from P n shop. small bottle ($15.9) or welcome large bottle ($3X)
use can use a drop, but it cleans quite a lot of item.
its made in England. suitable for use in the dish washer also.
Axon is also very good , but do not buy lavender smell. very bad smell.

別墅

Hola,

They [Amxxx] have 2 size of that. The price as below:

1公升裝-顧客價目: $63.00, Member$48.50
4公升裝-顧客價目: $217.50, Member$168.00

Detail as below:
• 專門對付油膩碗碟,只需少量即令碗碟不油不膩,令洗碗也成為輕鬆樂事,亦可用作清洗蔬果。
• 新配方的洗潔精擁有三項專利,確保洗潔精具備卓越去污效能及性質溫和,不損手部肌膚。
• 含甘油脂保濕因子、果酸、蘆薈及椰油衍生物等成分,保護雙手,體貼溫柔。
• 配方濃縮,1 公升可稀釋為6公升使用,相等於12支500毫升的洗潔精,經濟實惠。 $63/12=$5.25each(500ml)
• 備有1公升及4公升裝可供選擇。

my_tabo 寫道:
Harry媽,

你講o個隻洗潔精o係邊度有得賣呀? 大約幾多錢? 我都想買o黎試o下呀! Thanks! ?-(

男爵府

清亮~

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我以前都用過amway,但用唔到半年,一個月多D用晒.

男爵府

環保接龍勳章

88654321 寫道:
其實我以前都用過amway,但用唔到半年,一個月多D用晒.

你是否沒稀釋來用呢?因為這是濃縮配方. 如果不稀釋就會太濃太多泡沫. 而且浪費。我一樽用
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我無跟足說明稀釋,但我每次"吱"好少跟住開水溝稀,不是太多泡.

男爵府

環保接龍勳章

通常一至兩滴就可以洗好成盆碗碟. 我初時都開稀來用.後來都沒有. 但都用到成九個月喎.

版主

2020勳章 版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我亞媽用年幾 :mrgreen: :mrgreen:
因為佢地煮野唔係好油膩
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

大宅

好媽媽勳章

我都係用Amway,因為用其它牌子戴少一次手套都會起粒粒. 我就會dilute左先用,都幾抵用.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
全爆紀錄 ... 2 3 4 5 6 .. 8