心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

世上原來有好多無聊ge人!

我最近成日收到個電話, 冇來電顯示, 打來又唔出聲! 初頭我以為啲人打錯電話, 無理佢啦, 後來有一次我的手電唔記得飛線返屋企, 見到個手電有個miss call係無phone no. 咁我又以為啲人又打錯(唉! 香港地真係好多人成日打錯電話架!), 後來日日到咁上下時間個電話就會响架, 係冇phone no.架, 咁我專登開住手電唔聽電話, 等條線飛咗去留言信箱, 等佢知道自己有冇打錯(我個留意係會講: hello, 我係xx, 我唔方便接聽你的電話.........), 咁如果佢知自己云錯人, 就一定唔會再打來, 但係唔係喎, 而家日日都打來又唔出聲, 唔知佢想點, 你哋話嗰個人究竟識唔識我呢? 點解啲人咁無聊ge! 有冇人教下我有咩辦法對付個條"茂李"呢? 每次接到佢電話我都好"興"呀!
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

別墅

Re: 世上原來有好多無聊ge人!

我都久唔久就收到呢d電話,打黎又唔出聲,我會cut佢線,cut得兩次仲打黎,我會閂左手提,如果係屋企電話,我會"浪"起佢.

珍珠宮

2021勳章

我都試經過咁樣,就算好嬲都唔會鬧佢的,如果鬧佢佢更加打多D來的
活在當下

民房

你可以諗呢個人係識得你0既,佢好有型,好靚仔,佢暗戀你,所以成日打電話俾你想聽0下你把聲0者,咁就唔會"興"啦!

接受自己所不能改變的現實,改變自己所能改變的一切。

伯爵府

你可以將個手電飛返屋企,咁屋企個電話就要顯示電話

先可以打得入,咁佢自自然打唔到黎幾次,佢自然會放

棄..

大宅

無用架~ 我個fd 成日比個伯打比佢搵xx
我個fd 講左幾百次佢唔係xx
佢都照打黎搵xx
跟住我個fd save 起阿伯個電話
處名... 玩野阿伯
佢一打黎就唔聽
阿伯仲留埋voice mail 話........ aiya... xx 你又唔聽電話啦.....

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

MsFriendly
我同你一樣,但我係每日至少1次(無雷電顯示),所以我而家由得佢響費事理佢

伯爵府

MsFriendly:hi!
我呢個月既情況同你一樣,日日都打電話黎wo,又係唔出聲,都唔知佢想點,最慘係想鬧佢既時候,佢已經收左線.

洋房

我個電話#用左年幾﹐但keep住有以下情況發生﹐好煩

1>成日有個女人朝早打黎話係銀行等緊我﹐局我關電話訓(我shift架),點知個女人照樣係我個voice mail到留msg話等緊我﹐一個月會有一兩次

2>成日有鄉音的人打黎找阿梅/阿微(聽唔真),有男有女包括上面個女人都有打黎﹐起初我都話打錯/可能佢改左電話/無呢個人﹐但之後我聽到呢d電話就會即收線﹐兼store起來電見到呢d人打黎就唔聽(約有5-6個電話﹐全部都係同一鄉下)

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我早3,4個月前都係咁...成日有人打黎...冇來電...淨係聽到d賓賓係度講野...但好明顯唔係如我/對住個電話講...我喂親佢地又唔出聲...有時又會好似o係地盤打黎咁...勁嘈...但仍然冇人講野...試左好夕次之後我忍唔住...就會話"啞就唔好打黎啦!!""我會face線去警局架喇你放心啦~"
之後就冇打過黎~~
之前重誇張,有d賓賓打黎搵人,有之試過有個女人打黎搵"xxxx"係賓賓名...我話打錯~之後詔左幾分鐘佢又打黎...果時3早虛點度...我正訓得好地地~~佢打一次我都算...重要打多次,呢次問我"er...請問呢度有冇工人呀?"
話...火都黎埋...我咪話...你比我牙?話左冇就冇架啦~你打多幾次就有架喇咩?依家幾點呀,你唔訓我要訓呀...(重有好多...因為我一比人嘈住訓覺就會好燥)
之後佢冇打過黎~係果一日= =|||
之後都冇打過黎...我又鬧~~
好彩依2個月度2!冇晒呢d電話~~因為有次又有d賓賓o係度講野又唔係同我講既電話...我老公就搶黎聽同佢地講"喂,你好,999報案中心~"佢地即刻收左線~
因為我冇喂,想聽佢地究竟係邊個,而我又話過比佢知呢件事...所以佢就咁做...咁即係d人聽得明廣東話啦
o係度抄晒野~~果次之後就冇嚕~

伯爵府

MsFriendly:唔好意思,你介唔介意講用緊邊個台架,我係用3g既,我想睇吓係咪比嗰間公司洩漏左d資料.因為我尋日打電話投訴,d職員話check唔到wo.
無聊聊人呀,無聊聊人,你幾時玩完我地d電話呀,我自問把聲又唔好聽,唔好再玩啦.

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

早排我屋企個電話隔幾日就有個阿嬸打黎話唔知搵嘜水, 有來電顯示, 初時我都冇留意, 接著開始記得個no.,我問佢打幾號佢又唔講, 又試過打番俾佢同佢講, 點知佢聽都未聽完我講就收線,之後打黎有時我囡聽,佢一聽到細路聲就知打錯,收線,如果係我聽, 我一拎起電話就會同佢講"你又打錯喇", 但都仲係咁!! 有時興得滯真係想想再打俾佢鬧鬼完佢即刻收線

大宅

E-E 寫道:
你可以諗呢個人係識得你0既,佢好有型,好靚仔,佢暗戀你,所以成日打電話俾你想聽0下你把聲0者,咁就唔會"興"啦!
QQ
[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]

大宅

畀面勳章

原來咁多人試過. 最近我都試過. 於是我見到冇來電顯示就唔聽. 鬧都費事.

男爵府

我都有試過呀, 呢d無聊電話多數在半夜時份才響, 真係好討厭, 一定係冇來電顯示的; 我家居電話巳經要有call display才可打入的, 但我手機就transfer條線返家居電話, 所以我的家居電話咪比佢打入 :-( .
所以依家我的手機唔會transfer條線返屋企了.

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

我都試過, finally, 我真係去左報警!

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

今朝8點幾又打來, 好彩我已經醒咗, 唉~

伯爵府

唔會喎,我家居電話要顯示電話才可打入,咁我將手提電話

飛左番屋企,咁就算d 人係打我手提電話,但家居電話係要

顯示才可打入,所以都係要顯示電話先得架....

大宅

我想飛條線去地獄.....

男爵府

我個電話用

首頁

尾頁

跳至