育兒好物

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 睛靈勳章

想問 Avent 奶咀

我見有分2,3個孔,如何配合不同階段用(幾多個月大)?因為我用開piegon,要自己開孔,時大時細,唔多方便,想轉另一隻.

男爵府

2019新春慶豚圓 2011至尊種植勳章

Re: 想問 Avent 奶咀

1 孔 (初生型) -- 適合初生嬰兒/母乳餵食嬰兒
2 孔 (慢速型) -- 適合一個月大/母乳餵食嬰兒
3 孔 (中速型) -- 適合三個月以上嬰兒
4 孔 (快速型) -- 適合六個月以上嬰兒

仲有一隻轉速型, 擁有一個窄孔, 可自由調教速度, 適合三個月以上嬰兒.

侯爵府

謝謝!咁有冇人用緊四孔,個flow會唔會好快?Avent 奶咀是不是只配Avent奶樽?

大宅

jollyma 寫道:
謝謝!咁有冇人用緊四孔,個flow會唔會好快?Avent 奶咀是不是只配Avent奶樽?

我囝由10個月開始用四孔, bb自己識調節我諗唔算好快, 但一定要用返Avent樽因樽口係比piegon大好多

子爵府

My son uses 四孔 Avent 奶咀 from 9 months.
我個寶貝仔係屎撈B

侯爵府

流量四孔快定轉速型快,四孔是不是要分開買,我見連奶樽賣的不是四孔, 我囡囡八個幾月,用開piegon,想轉奶樽,一安等如avent幾多ml?

大宅

轉速型III = 流量四孔, 是要分開買的, 一安大約 = 30ml

珍珠宮

我個仔由上個月開始就用緊4孔, so far都ok喎.

男爵府

藍企鵝奶咀都得

侯爵府

藍企鵝奶咀係咪台灣出品,好似見過jusco有得賣,有冇媽咪用過?唔知好唔好用呢? :lol:

大宅

我bb四個幾五個月就開始用4個孔,都ok!!

男爵府

藍企鵝奶咀係台灣出品的,荷花都有得賣,我bb比較

首頁

尾頁

跳至