懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

無痛分娩後條腰骨好痛!

大宅

Re: 無痛分娩後條腰骨好痛!

我半身麻醉開刀後的兩個月條腰都唔夠力同有腰骨痛. 但依家已經慢慢好d喇.

男爵府

我生兩個都係用無痛分娩,...頭幾個月真係成日會痛,要過幾個月至會好架!

別墅

可能醫生手勢好,我都係半身麻醉,但係生完之後完全無問題

大宅

Bernardmami 寫道:
可能醫生手勢好,我都係半身麻醉,但係生完之後完全無問題

應該係麻醉師問題. 因為係麻醉師落針的.

複式洋房

上一胎我順產生時,因入院已差不多生得, 趕唔切無痛分娩, 所以我清楚感受到過程中條腰超級無敵咁痛, 可能腰痛是必然的,只是無痛針令你當時feel 唔到啫.

民房

請問公立醫院係星期六、日係咪冇得做無痛分娩?我諗住去瑪麗生又想用無痛。BB撞正星期六、日要出世咪無得做無痛分娩!
有冇人有在公立醫院星期六、日用無痛分娩生BB的經驗呀?

別墅

MrsYWong 寫道:
請問公立醫院係星期六、日係咪冇得做無痛分娩?我諗住去瑪麗生又想用無痛。BB撞正星期六、日要出世咪無得做無痛分娩!
有冇人有在公立醫院星期六、日用無痛分娩生BB的經驗呀?

我都係o係政府醫院生,
我生o個日係weekday,
起初姑娘都有問我用唔用無痛,
但我諗住應該頂得順,
所以就冇用......
但後來痛得勁左,
再同姑娘講想用無痛(o個時仲係上午既時間),
但姑娘就話麻醉師有個緊急手術做緊,
要等等......咁我就等到中午再問姑娘麻醉師到未,
佢又話仲未得........ :-(
結果等等下,到左下午5/6點我已經可以生啦,
麻醉師仲未到.......咁無辦法下.....就唯有生啦!!!!!

所以,我唔知星期六、日係咪冇得做無痛分娩,
但我諗要睇你好唔好彩,
o個日多唔多人要麻醉師啦!!!

話時話,成個醫院點解好似得一個麻醉師咁既

男爵府

羊羊 寫道:
...........諗住應該頂得順,
所以就冇用......
但後來痛得勁左,
再同姑娘講想用無痛........

係咪真係痛到入心入肺..........

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都係用無痛分娩,但冇事喎。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

我都係用無痛分娩,最初3個月彎低身会好痛.
e生話始終有傷口要時間康,之後冇事了。
你最好睇e生攞意見啦.
[img align=right]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;107/st/20041123/n/Heng-heng/dt/-12/k/5c0f/age.png[/img]

公爵府

畀面勳章

Re: 無痛娩後條腰骨好痛!

我係東區生個時係星期日,上午都有得做無痛分娩,不過我生唔到下午就做半身麻醉生BB啦~~

首頁

尾頁

跳至