心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解啲人咁自私!!

喺同一日發生嘅嘢令到我有感而發, 第一件事 :我好朋友同我講佢阿哥喺一個好大駛同唔守信用嘅人, 揾到都唔想還嗰隻, 每次佢冇錢都想盡辦法同屋企人攞錢,屋企人已經用自己名義借財務幫佢..佢每次都話會還...但當借到嗰時就不了了知....但佢週不時都買啲貴嘢俾自己同佢女朋友, 每次問佢要還財務時...佢就話無錢, 仲同我朋友講:『妳幫我出住先...遲啲俾返妳...我朋友焗住都要自己俾先(因為用佢名借)到最後一個仙都收唔到....

到第二件事 : 我喺屋企同個女開生日Party...咁請咗自己啲朋友同家長嚟慶祝....本來好地地, 點知有個朋友要用我部電腦...咁緊喺無問題啦...當佢用緊嗰時...佢就話點解妳部機行得咁慢嘅...咁佢喺度攪攪吓就扮哂專家咁同另一個朋友講原來咁咁咁...應該咁咁咁....我以為佢會幫我整返啱佢, 過咗一陣我就問佢喺咪幫我整好啦? 點知佢好寸咁話: 『我冇喎...我咩都做過喎...淨喺睇到妳部電腦俾有入侵咗咋喎』
其實佢唔幫我都無問題, 我亦都知佢啲料去到邊...又成日講:『我做實做到架...不過我唔做之麻』 但喺當日佢啲態度令到我好討厭。

點解有啲人可以咁自私不理人家死活? 又有啲人踩抵別人而抬高自己會開心啲???

複式洋房

Re: 點解啲人咁自私!!

呢d人, 廢人講廢話, 見少d,人都開心d, 何必為d咁既人令自己唔開心呢, 唔值得喎 :wink:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

點解佢咁得閒??又係自己去攪你部電腦先既...跟住又話有問題要整...係咪想o係其他人面前扮晒野??
唔好理佢...唔整罷就~~叫佢唔好整壞tim呀~~要賠架~~ :tongue:
學我媽咪話齋:通常愈冇料果d人就愈扮晒高檔,自己識好多咁~~
我老公又話齋:係得既就唔駛講出黎~~直情做啦~講有鬼用~
sorry如果你覺得我咁講過份左~~我對事喳~ :wink:

別墅

大宅

[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]

大宅

畀面勳章

onondad 寫道:
呢d人, 廢人講廢話

同意.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

NemoFish ,

好明白你的心情 !!

我都係同你差唔多,事原我個仔得到優異獎,而佢個女得整潔獎,佢知道後已經好不滿,仲唔比個女返學,前日仲打電話給校長投訴老師唔公平,但她竟然將我對她說過的話用來投訴老師,呢一刻我真係覺得佢極之過份,你要投訴老師點解要將我對她說過的話用來投訴老師呢??

我覺得佢係成件事入面都係針對我個仔得到優異獎,而佢個女
無優異獎,我個仔唔應該得到優異獎囉 ??
但我真係唔明幼稚園學生,對於獎項係咪咁重要呢 ??
佢竟然可以為了這樣的獎項,又利用我說過的話來投訴老師,我真係覺得有點兒那個,我真係唔知點再同佢地相處,係咪要我同我個仔就哂佢地,所有事都係佢地好哂呢 ??
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

複式洋房

kawai928 寫道:
點解佢咁得閒??又係自己去攪你部電腦先既...跟住又話有問題要整...係咪想o係其他人面前扮晒野??
唔好理佢...唔整罷就~~叫佢唔好整壞tim呀~~要賠架~~ :tongue:
學我媽咪話齋:通常愈冇料果d人就愈扮晒高檔,自己識好多咁~~
我老公又話齋:係得既就唔駛講出黎~~直情做啦~講有鬼用~
sorry如果你覺得我咁講過份左~~我對事喳~ :wink:

首頁

尾頁

跳至