自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問面上一達達白色是否汗班有什麼方法可以去除??

小女今年十嵗但面上有一達達白色是否汗班,我試過比娥羅納英膏搽都唔得有冇其它介紹

民房

Re: 請問面上一達達白色是否汗班有什麼方法可以去除??

我細個就睇政府醫生,有藥搽

民房

妳肯唔肯定係汗班?有冇睇過醫生?妳個女是否偏食?原來飲食都有影响的!我有個朋友,佢因為工作壓力,荷爾蒙,內分泌,節食等等原因,導致面上出現類似白蝕的班,佢睇過醫生,吃過藥,又做激光,又搽貴貴護膚品,結果都係唔得,唯有搽厚厚的粉於面上,再留長頭髮遮掩兩邊面頰,後來朋友告知調理身體會有所改善,所謂中醫話:吃藥只能治標不治本,中醫的概念係調理身體,從內到外,搞好身體,病痛都少啲,當然唔係吃苦茶啦!結果不但皮膚改善咗,不須搽粉,就連產後肥胖,水腫都減去,現在佢兩個女都有一起食啲營養食品,皮膚白白。

別墅

我囝囝(3yrs)面上有1小撻白色, 好耐唔退而我又冇比野佢搽, 上次問左醫生話係本身皮膚差/濕疹底,比太陽曬得耐,就會有, 佢話小朋友好多人有, 唔使搽野,大個D就好, 男仔出現此症機會較大

珍珠宮

efung 寫道:
我細個就睇政府醫生,有藥搽
me too.

首頁

尾頁

跳至