自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

起初係咪可以接受既痛?
因為我本身唔太怕痛,唔知而家呢d係咪叫痛.....
亦暫時未留意有冇規律....

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

應該係成個肚實晒(子宮收縮),之後感覺到痛,起初唔會太痛,但痛會持續一陣,然後慢慢放鬆!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

傻瓜 ! 你大住肚, 無論是否陣痛, 總之有痛都要去見醫生啊~! 小心駛得萬年船....

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 seven_cola 於 10-12-24 18:38 發表
起初係咪可以接受既痛?
因為我本身唔太怕痛,唔知而家呢d係咪叫痛.....
亦暫時未留意有冇規律....

仲上網?
快d去睇醫生啦,第2胎好快生ga!!!

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主,是否巳出發睇下醫生呢?

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 wong2323 於 10-12-24 18:56 發表

仲上網?
快d去睇醫生啦,第2胎好快生ga!!!

第二胎都唔知咩叫陣痛

子爵府

真係唔算太痛咋.....

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁你D痛...有冇規律 咁痛.....10分鐘一次 8分鐘一次???

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我果時都無規律架.....
似m痛, 當你痛到無表情果下, 肯定係
(姑娘話我都犀利, 忍到開3度至入院)
原帖由 katie0921 於 10-12-24 07:39 PM 發表
咁你D痛...有冇規律 咁痛.....10分鐘一次 8分鐘一次???

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁我叻過你, 入到醫院已開到4度

原帖由 Charlotte_mom 於 10-12-24 19:42 發表

男爵府

原帖由 Charlotte_mom 於 10-12-24 19:42 發表

嘻嘻我都叻過你 自已忍到頂唔順叫姑娘.一檢查就話開左4度

男爵府

成個肚痛架
一痛就成分鐘.跟著唔痛.不斷重複
小心喎你第二胎應該生得快d

男爵府

醒目開學勳章

我第一胎見紅+肚痛入院,入院之後無晒動靜,廿四小時後先再痛,姑娘話係成個肚實晒痛先係(入院30小時都無CHECK我開咗度數未),但我係好似M痛(勁墜住痛),喺床典來典去(我係勁忍得痛嘅人),結果醫院3PM交更後另一更個姑娘肯幫我CHECK,一CHECK已經4-5度要入產房,所以我覺得人人反應會有唔同,入院穩鎮啲.

男爵府

真係唔好講笑,果種痛真係好記得
而家有左第2胎,我都仲驚緊

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

我未成個肚痛,只係個肚實得密左,同實既時候肚底勁輕微扯扯地咁,又唔覺有規律.....今晚要留意住先得

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 seven_cola 於 10-12-24 21:58 發表
我未成個肚痛,只係個肚實得緊左,同實既時候肚底勁輕微扯扯地咁,又唔覺有規律.....今晚要留意住先得

做聖誕BB

子爵府

因我第一胎是催生,所以第二胎是無經驗怎樣陣痛,也是像你一樣,週圍去問人,你先安排好所有事情,吃完飯,洗澡完,便拿袋去醫院了,祝你生個健康bb,回來報喜

子爵府

原帖由 瑪利2006 於 10-12-24 10:24 PM 發表
因我第一胎是催生,所以第二胎是無經驗怎樣陣痛,也是像你一樣,週圍去問人,你先安排好所有事情,吃完飯,洗澡完,便拿袋去醫院了,祝你生個健康bb,回來報喜 ...

係呀!我第一胎都係過期催生,所以開頭係點痛真係唔太清楚!同埋我已經隔左七年多,好多野都唔記得

子爵府

原帖由 小倩 於 10-12-24 10:11 PM 發表

做聖誕BB

如果有得揀就最好唔好

首頁

尾頁

跳至