母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

睛靈勳章

餵母乳係咪唔食得薑醋???

別墅

Re: 餵母乳係咪唔食得薑醋???

食得, 我食左唔少, 不過係怕bb會飲到d醋味而唔飲你d奶, 我覺得最好就岩岩餵完阿b先食, 隔耐d時間都散左d味, 薑醋裡有好多丐質, 有益er.

男爵府

哈哈, 我都係餵完BB先食薑醋或其他補品啦.
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

男爵府

晴朗天 寫道:
食得, 我食左唔少, 不過係怕bb會飲到d醋味而唔飲你d奶, 我覺得最好就岩岩餵完阿b先食, 隔耐d時間都散左d味, 薑醋裡有好多丐質, 有益er.

me too 食得嫁我都食唔少

男爵府

i drank one bowl a day, 12 days after my 2nd bb was born

大宅

我都有食﹗不過,都係比BB吃完先食﹗

侯爵府

我都有食, 不過唔多~~

複式洋房

I also ate 薑醋 after giving birth. However, I was advise 惡露清前 not eat too much 薑.

男爵府

我都有一邊食薑醋一邊餵奶,但就冇留意應該幾時開奶餵,請問係咪生完第一日就可以食呢? 定係要隔一段時間呢? Thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊