自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日0係旺角西洋菜南街, 見到有3個大陸女人0係度鬧亞婆,亞婆原本係樓梯底賣小食。原來佢地個3歲小朋友, 0係樓梯底小便,雖然用膠袋裝住, 但都一地都係....
亞婆叫佢地抺番, 佢地起勢鬧亞婆, 講0西粗口, 叫亞婆小心D, 又話搵人搞佢個檔.....
我出聲幫亞婆,仲兇埋我,好彩旺角多人,有好多熱心人幫拖,大家起哄嗌報警,佢地窒一窒,想走,其中一個男人幫手攔住佢地,跟住警察就到.....
嚇到婆婆震0西,仲喊......正衰人!
隨處小便, 係有代價0既!

大宅

好媽媽勳章

正義必勝!!!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 kit7266 於 10-12-25 01:31 發表
今日0係旺角西洋菜南街, 見到有3個大陸女人0係度鬧亞婆,亞婆原本係樓梯底賣小食。原來佢地個3歲小朋友, 0係樓梯底小便,雖然用膠袋裝住, 但都一地都係....
亞婆叫佢地抺番, 佢地起勢鬧亞婆, 講0西粗口, 叫亞婆小心D, 又話 ...
團費係唔夠架, 比多1500 for 篤尿啦:;pppp:

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

香港市民唔發火當我地病貓!!!!!!!!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

欣賞你 香港人!有正義感!為婆婆出氣:loveliness:

男爵府

好彩你有出聲

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

樓主做得好!
---生命無價,請支持領養---

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

坻死,死賴鬼,$3000黎香港咼2督尿抵啦。等妳地咁鍾愛黎香港拿著數丫啦,4+4婆,連亞毛都鬧,又唔見去新加玻咁做,lee d 人打藤就啱晒。

男爵府

醒目開學勳章

樓主做得好!!

原帖由 kit2004 於 10-12-25 01:53 發表
欣賞你 香港人!有正義感!為婆婆出氣:loveliness:

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主抵錫 依d人連呀婆都鬧正一人渣!

翡翠宮

做得好~~~
警察黎之後點~有冇罰佢$~~?

大宅

做得好~~~

大宅

畀面勳章

8w1d - 1.68cm
11w5d - 5.15cm
13w2d - 6.3cm
17w5d - 169g
20w5d - 382g
25w5d - 798g
30w5d - 2.86lbs
35w5d - 5.11lbs
38w1d - 5.72lbs
阿 B 喺29/9/2010出世 la ^^ 2.65kg

男爵府

警察黎到之後, 問發生咩事....咁我話比佢知事發經過, 其中一個女人走埋黎好惡咁話我多事,仲話個小朋友急,小便之嘛! 個小朋友3歲唔忍得丫嘛!.....
我話: 旺角大把廁所,對面商場已經有。行多幾步0者,況且呢度係私人地方,條樓梯係比住戶出入,唔係廁所。
一路講佢一路越哄越埋,警察就即刻隔開佢,咁我話.....個小朋友小便我見唔到,但亞婆見到,我見到佢地恐嚇亞婆,話搵人搞佢個檔亞婆,認X得佢.....跟住好多人都話見到佢地恐嚇亞婆,有個見義勇為男人就話我今日好得閒可以做證,咁就落薄,跟住警察問佢地攞身分證,講一輪野, 帶左個女人過黎,同亞婆道歉,亞婆喊0西口話佢而家仲震緊,好驚!
個女人見亞婆唔接受佢道歉行開左,聽到佢話,個八婆好驚喎! 扮X0西野.....
亞婆仲喊緊,警察叫佢飲啖水,佢一起身見到佢腳都軟0西, 仲差D跌親,話驚佢地黎搞佢,原來佢地有香港身分證,但剛剛有果隻.....

原帖由 kapomama 於 10-12-25 03:21 發表

做得好~~~
警察黎之後點~有冇罰佢$~~?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主做得好....!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢D人,就算有身份證,我都一定當佢係大陸人!!
原帖由 kit7266 於 10-12-25 05:35 發表
警察黎到之後, 問發生咩事....咁我話比佢知事發經過, 其中一個女人走埋黎好惡咁話我多事,仲話個小朋友急,小便之嘛! 個小朋友3歲唔忍得丫嘛!.....
我話: 旺角大把廁所,對面商場已經有。行多幾步0者,況且呢度係私人地方,條樓 ...

珍珠宮

原帖由 YANFAMILY 於 2010-12-25 02:29 發表
坻死,死賴鬼,$3000黎香港咼2督尿抵啦。等妳地咁鍾愛黎香港拿著數丫啦,4+4婆,連亞毛都鬧,又唔見去新加玻咁做,lee d 人打藤就啱晒。

if they go to Singapore, will they really not act like this?

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 chuchu9999 於 10-12-25 07:54 發表

if they go to Singapore, will they really not act like this?

依家有新加坡人都投訴話依家果度多左好多大陸"新移民", 攪到D地方好dirty........(唔知係咪真)

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

原帖由 emmypun 於 2010-12-25 08:20 發表

依家有新加坡人都投訴話依家果度多左好多大陸"新移民", 攪到D地方好dirty........(唔知係咪真)

They don't feel scared of 打藤!

首頁

尾頁

跳至