跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 想問有無媽咪帶bb打左6合1

如果1 個月大時已經係健康院打左乙型肝炎針.
就跟住好似下面咁

第一針(2個月)5合1
第二針(4個月)5合1
第三針(6個月)6合1
第四針(1歲半)5合1

如果出院後完全未係健康院打過針可以
(1 個月大)唔使打
第一針(2個月)6合1
第二針(4個月)5合1
第三針(6個月)6合1
第四針(1歲半)5合1
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

大宅

littlewhite_amy 寫道:
想問有無媽咪帶bb打左6合1

邊到有得打六合一?????? 幾多錢呀??
我想帶雪雪去打...6個月個支..
唔想佢又要打乙型肝炎...又要打多次五合一呀..

Happy

男爵府

星期六個日我帶雪雪去左趙醫生到打6合1啦
嘩... 超多人...等左2個鐘呀.....
等到雪雪都眼瞓&肚餓...
不過個到醫生同姑娘都好好人..
thx mrs.bunbun

大宅

我亞b係五個月時已打第三針五合一, 當時個私家醫生同我講話六合一針唔係咁好, 太多嘢混合埋, 五合一針已經好足夠, 都係少少意見, 請不要見怪.

大宅

hi littlewhite_amy

唔好意思, 我對於6合1 / 5合1針仲有d唔明的地方想問下你

我亞b在佢
2個月零2日打咗5合1第1針
3個月零20日打咗5合1第2針
4個月零20日打咗5合1第3針

現在亞b5個月半月

咁照你回覆時寫
第三針(6個月) 6合1

咁佢咪唔可以打6合1 而要返健康院打乙型肝炎疫苗第3針

many many thanks.

[quote]
littlewhite_amy 寫道:
如果1 個月大時已經係健康院打左乙型肝炎針.
就跟住好似下面咁

第三針(6個月)6合1
Happy

男爵府

cltm
咁佢唔使打啦.
都打左3次5合1
淨係返健康院打1支乙型咪得羅

男爵府

其實哩個問題我都有諗架.
但係因為呀囡咁岩打兩支針時間太近..所以都係打一支6合1算.. 費事要一個月打兩次..
我個囡細個發燒入過院怕怕打針... 見到醫生已經驚定先
豬仔媽媽 寫道:
我亞b係五個月時已打第三針五合一, 當時個私家醫生同我講話六合一針唔係咁好, 太多嘢混合埋, 五合一針已經好足夠, 都係少少意見, 請不要見怪.

大宅

littlewhite_amy

清楚晒啦, thanks
Happy

首頁

尾頁

跳至