論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

2個工人,你地會點揀 ????

請問各位,

如果有2位工人你地點揀???

1)  22歲 , 未婚 , 有2年hk工作經驗 .
2) 28歲 , 已婚 , 有一女五歲,有2年印尼工作經驗.

(1) & (2) 也說照顧老人癡呆症, 有少許失禁也ok.

我屋企:
有一位老人家幻有老人癡呆症, 有少許失禁(我爸爸)
我媽媽去番工
我先生去番工
我番半日工 ,
我女兒5歲返全日學

你地會點揀 ????

伯爵府

Re: 2個工人,你地會點揀 ????

no.2......... 未婚我一定吾會要, 冇kam定牲呀

大宅

I will choose no.1, because, she is younger than no. 2 so, she has more energy to take care of your father. Also, she can communicate with your father as she can speak Cantonese.
I love baby

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

又好似係...
但係我驚佢掛住佢個小朋友....

男爵府

I will choose No. 2, 28 years old, but also depend on she is heavy and strong or not. Because she need to take care the old man wake up and walking, too weak will very difficult to handle

男爵府

2019勳章

如是印印,我會揀no.1) 22歲 , 未婚 , 有2年hk工作經驗 ,
因印印年齡去到近30就體力不夠,所以要個後生d;
另外佢在hk做過,會講廣東話,對老人家來說會好d。
該用戶已被刪除

翡翠宮

我會睇下NO.1既為人純唔純品先, 因為純品唔會沙沙滾的話請個後生D好, 因為我之前試過請過二十九歲既印印竟不如四十歲既賓賓 (我講氣力方面).

不過有個好笑既經驗有個印妹都係照顧開有老人痴呆既老人, 點知個老人家視佢如親女咩都一早幫佢做曬, 而另外一個老人痴呆既老人家就成日比錢工人佢使, 被個顧主發現後鬧佢, 佢竟然話婆婆比到我咪要囉, 真係比佢激死, 所以請工人照顧老人痴呆既顧主請小心錢銀方面問題.

首頁

尾頁

跳至