嬰兒食譜

跳至

禁止訪問

1歲bb既小食

男爵府

Re: 1歲bb既小食

pinksbb,
你好嘛?好耐冇見~我最近買

禁止訪問

大宅

vic-wing,
bb乳酪係咩牌子呢? 響邊度買?
Thanks~

Our Boy's Birth Date:

別墅

Citysuper有好多款BB乳酪,通常係外國牌子,from France or Italy。

小食除左生果、餅乾面包芝士外,有一隻fruit bar,係Peter Rabbit出

大宅

大間既惠康都有 baby 乳酪賣, $29.9/四盒.

珍珠宮

我都有比bb食乳酪, 佢都鍾意食架.

男爵府

pinksbb,貝太,
我去apm吉之島超市買架,一Pack有6個,每個60g,$2x蚊一Pack,有唔同既味道~Yoplait(fromage frais for kids)~之前有位媽咪介紹呢隻牌子乳酪,百佳有得賣,但我樓下商場間百佳冇喎,所以去apm買囉 依家夏天咁熱,最好去最近既百佳或吉之島買,買完即刻返屋企,以防變壞呀~

pinksbb,
我通常餐與餐之間比一個瞳瞳食囉 (大約食粥後兩個鐘)

大宅

好媽媽勳章

I would give fresh fruit and vegetable. Vegetable such as carrot, cucumber sticks. Boil it a little so that it is crunchy and not too hard. Fruits such as star fruit, apple, pear, kiwi, melon.

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

我會給提子乾,少少日本紫菜,羊奶片,軟糖(VIT C ....)

跳至
熱門主題