自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

警車衝燈撞死人

東方日報專訊】警方新界南衝鋒隊三名警員,昨晨按編排在葵涌警署小休期間,得悉葵盛西

公爵府

好媽媽勳章

Re: 警車衝燈撞死人

大宅

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

真係可惡

六七年前, 我有位朋友駕車係唔知邊條隧道入面, 點知佢前面個交通警無啦啦行行吓突然停車, 咁朋友就架車就撞倒個位交通警。跟住慘啦, 幾個交通警到場圍我個朋友, 又屈佢撞佢地同撩, 好在有隧道既錄影帶做證據, 個法官判警方敗數先無事。

而我個朋友要求警方賠償, 最後都賠足仲寄封道歉信來。
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

別墅

男爵府

有時係繁忙多車的十字路口見到白車, 佢地就算響哂警號、閃哂燈都唔會過, 相反警車就唔理三七廿一!!

子爵府

----------------------------------

搶救同僚忽略的士司機
十多名警員急乘坐另兩輛衝鋒車趕到協助,由於手足情深及緊張傷者佩槍等裝備是否得到妥善處理,第一時間撲向肇事衝鋒車,而重傷之的士司機則被困在毀爛不堪的車廂內,在場指揮的警官後被人提醒,才派人查看的士司機情況。警方發言人稱,意外有待調查,暫不作評論。
唔知亞女幾時先會叮一聲

大宅

太過份啦

民房

I feel that the taxi driver 很可憐!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

個的士司機無啦啦咁就c咗 :-( :-( :-(

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

個司機真係無啦啦就冇咗條命.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

李吳知道 寫道:
有時係繁忙多車的十字路口見到白車, 佢地就算響哂警號、閃哂燈都唔會過, 相反警車就唔理三七廿一!!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

真係死得唔抵呀! :cry: :cry: :cry: :cry:

大宅

真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

heihei媽 寫道:

----------------------------------

搶救同僚忽略的士司機
十多名警員急乘坐另兩輛衝鋒車趕到協助,由於手足情深及緊張傷者佩槍等裝備是否得到妥善處理,第一時間撲向肇事衝鋒車,而重傷之的士司機則被困在毀爛不堪的車廂內,在場指揮的警官後被人提醒,才派人查看的士司機情況。警方發言人稱,意外有待調查,暫不作評論。

大宅

複式洋房

報紙講的野不要信到足, 當日夠有"消息稱", "有關人仕" 話sammi 死了啦, 而家人地咪生勾勾走出來食飯 ?

我覺得真係有好多人唯恐天下不亂的, 只要留心一下, 好多報導其實係加了好多 "個人". "主觀"意見落去的.....

複式洋房

但睇d相又真係無人理個的士司機喎 好慘呀 :-(
頭腦相當靈活(轉數快),有大將風範,領悟力相當高,做任何事愛親力親為,屬機會主義者,懂得精打細算,但愛面子(敏感於別人怎樣看自己),有責任心,欠表達力及創意,要學習培養探求精神(因欠疑心)、耐性及愛心。

首頁

尾頁

跳至