自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

邊度有動物園?(最近香港)

想帶小朋友睇大象,獅子,老虎,邊度有動物園呀?

大宅

Re: 邊度有動物園?(最近香港)

深圳動物園囉! 長隆囉! 我屋企囉(私家重地, 謝絕探訪)!

子爵府

有冇多D深圳動物園既資料呀?
點去?有咩動物架?係唔係坐住車去睇架?
幾錢位呀?
值得去嗎?

公爵府

hashtag影視迷勳章

長隆真係幾好架, 又有馬戲睇, 又有D滑水表演, 直得一去.
但佢雖然話係夜晚動物園, 但我就提意第一班觀光車開始就去睇啦, 因為如果黑得制就難睇清楚到D動物啦.
如果唔嚴貴住埋间酒店都幾靚架.

子爵府

咁你當年自己去定跟團架?

公爵府

hashtag影視迷勳章

兩次都係自己去. 响中旅社買套票就得啦.

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

帶住D小朋友,我會選擇跟旅行團.
去長隆動物園一定要住長隆酒店,真係幾靚嫁.

錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

別墅

依家D細路真幸福,
依家D父母, 又何其服侍周到.

我做左幾廿年人,
都未見過真獅子,
不過...咁又如何?

靠睇書, 睇電視,
我都叫做分得出獅子公, 獅子

子爵府

深圳個個,有冇人有料呀?

子爵府

深圳動物園, 火車站有101大巴到, 但幾錢我唔知, 可能5元-10元掛
入場費100元一位, 你可以上网揾吓資料, 因為我都係十年前去過. 其實近近D有咩話值唔值得, 我諗都OK, 我記得都好多動物睇, 有表演. 我都諗過帶仔女去坃的, 好過去廣州要過夜.
去呢到睇吓 : http://www.szzoo.net/indexm.htm

http://www.shenzhentour.com/index2.htm

首頁

尾頁

跳至