單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有無人老公係大陸重婚, 老婆搵公安捉過既呢 ?

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=237876&forum=24&83

抄錄以上位址的:
如想立即離婚,要有以下理由,對方吸毒,虐待你或子女,離家出走或沒比家用超過1年以上,通姦,精神病.不過通姦通常入唔到,因為法官一定要有証明(捉姦在床無穿衣服既相先算)!

希望幫到你, 這些賤人不要"姑"息佢!
快D攪啦, 你都要安穩過D新生活架, 佢得閒就返來攪!

大宅

wen1111
我搵過 miggie 問過好多野喇, 我都好多謝佢既意見 .. 同唔該晒你先 ..
我入 o左表申請法援喇, 尋日收到 ref. no. 不過唔知佢地接唔接受我呢 ?
層樓係聯名嫁, 仲係居屋黎添, 最麻煩 ...
法援個律師話, 如果我入 o左表, 佢收到資料就會出封信,
要求法庭出張臨時禁制令, 要求我老公搵一日番屋企搬晒自己
d 野走, 跟住我換鎖, 如果佢唔供樓, 我都無所謂, 其實我兩個
月前已經搬 o左出媽咪度住, 但都要搬好多野走 ...
我現時仲有番舊屋住, 因我怕條 pk 又帶人番屋企訓, 又係屋企 high 野,
我知道, 我咁樣係好危險, 但我寧願佢知難而退好過同佢炒野,
而且, 如果律師講既野係真係 work 既, 我都係等多兩三個月 o者 ....
佢上便牙, 有無 bb 我都唔敢包呀, 因我諗實在 d , 無理由有 bb 都可以 wet 到半夜三更, 無理由有 bb 都落得黎香港咁密, 無理由有 bb 夜晚唔洗係屋企訓格 .... 所以我對呢樣野有所保留 ....
我都唔想攪咁多野嫁,(其實都唔覺得自己有攪 d 乜野) 但, 佢唔攪更多既野, 我又點知我攪得比佢更多呢 ?

複式洋房

1973:

唔駛客氣, 我都無咩幫到, 我 覺得你好堅強, 好叻!
努力啦!

大宅

Wen1111

我五月廿八號離開, 六月幫佢還埋 d card 數, 供樓, 點知佢條 pk 七月就己經再問銀行借 o左$120000喇,
上年十二月又借$120000, 你估佢要黎做乜呢 ???

別墅

你仲幫個PK 還 card 數.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

晴晴晴 寫道:
你仲幫個PK 還 card 數.

點解呢?????????

大宅

晴晴晴, pulmm
唔係, 佢o個個月比 o左兩萬蚊我, 我咪將佢供樓, 交立雜野,
淨番o個 d 先幫佢交 card 數 law, 六月開始我份糧都係自己同小朋友用既 o者 ...
蝦, 我又唔明條 pk 咩野心理喇, 六月幫佢交晒兩萬蚊 (佢既錢)
我 sms 佢話我無錢, 六月十五號就過o左八千比我,
到七月十五號, 佢自動再過一萬蚊比我,
星期五晚, 我同個女番o左舊居訓, 佢返o左屋企拎 d 野,
跟手又比四千蚊我話比個女買野食,
都唔明佢攪乜鬼, 又要借咁多錢, 又要fing 咁多錢,
又要比咁多錢我 ????
我法援24號叫我上去見佢喇, 條 pk 乜都唔知嫁,
仲以為我乜事都無, 肯番屋企訓,
我黎緊點好呢 ?? 話唔話比佢知好呢 ?
佢又有比錢我, 又有供樓, 對法庭黎講, 即係唔係佢唔理頭家喎 ...
唉 ..... 十五十六

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至