跳至

大宅

私家醫院好? 定係公立醫院好?

私家醫院好? 定係公立醫院好?

有人話私家醫院好d,
又人話公立醫院好d.
點算??

大宅

Re: 私家醫院好? 定係公立醫院好?

我都心大心細、話晒價錢差好遠、你打算係邊間私家同公立醫院生??

大宅

柑桔 寫道:
我都心大心細、話晒價錢差好遠、你打算係邊間私家同公立醫院生??

私家

大宅

但係我怕非探病時間、一個人唔知做咩好!

大宅

喺政府醫院生, 係要自己湊番BB & 餵奶, 淨係沖涼嘅時候交番bb比姑娘, 其餘時間連半夜都係要自己起身餵奶架, 加上要聽講座(3堂左右), 所以都唔係真係咁得閒。((唔sure係唔係間間政府醫院都一樣))

我最初都心大心細, 唔知邊度生好, 不過依家都係決定政府生, 反正上一胎都係政府, 都係留番d錢比bb。

別墅

我諗間間醫院唔一樣...我曾經問過威x斯d姑娘上堂既野...佢地話6月full 晒, 下個月唔知...姑娘話醫生無話一定要上.....
唉..其實我好想上架.......

複式洋房

今日去健康院檢查同埋聽講座

個姑娘話今年好多人生仔,好多醫院都好FUll咁

話過往幾年頭一胎的媽媽可以住到4-5天,但而家最多可以3-4天 (當然視乎情況)

而第2 3 胎的可能2-3天便要出院了.....

佢話多左本地人生..又有D內地人咁....

Well.....

複式洋房

我都未決定响私家生定响政府生,其實宜家政府醫院D服務好好嫁啦,有D醫院仲新淨過私家tim,私家又要續樣計錢,政府就嘜都包晒,化算好多.我未決定嘅原因係因為我想開刀生呀,因為我第一胎,真係好驚呀,我驚我自己頂唔順,整親bb,你知啦,政府唔會無端端同你開刀嫁麻,所以就唯有去私家,如果我最後決定係自己生,我一定會去政府呢!

大宅

跳至