在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章 畀面勳章

將軍澳年輕媽媽聊天空間

Hello~大家好呀..我係04年10月做左媽媽喇!
第一胎生左個囡囡--諾諾,而家9個月大喇,

一知道有左就無做野,結婚後仲一直係自己屋企住,因為要照顧daddy同細佬既關係呵==',我住係寶林架~

諾諾都唔知點解到而家仲未用到條腰力同頸力,抬起頭有點難.而家keep住睇兒科同做緊物理治療 :-( :-(

[size=medium]飲食:
早上8點--6安奶
之後繼續訓..
下午1點--大人碗3/4糊仔 + 4安奶
休息/玩
3點--2-3安稀釋果汁 / 蔗水/馬蹄/栗米其他既飲品
小睡/玩
5點--洗白白
5點30分--大人碗3/4糊仔 + 4安奶
休息/玩
(我要準備晚飯喇==')
8點--2-3安稀釋果汁 / 生果 / 蔗水/馬蹄/栗米其他既飲品
小睡/玩
10點--6安奶
休息/玩(準備訓覺覺豬!)
12點仲未訓就要飲埋 2-3安稀釋果汁 / 生果 / 蔗水/馬蹄/栗米其他既飲品 先肯訓..

子爵府

Re: 將軍澳年輕媽媽聊天空間

hello, bbcream,

I have one baby, but I will prepare to have one more...
My son was born on October in year 2002.
I live in Hang Hau.
Regarding 腰力同頸力, did you let him climb on your bed everyday?

大宅

陪月勳章 畀面勳章

仲會生多個呀??我都想呀..但係諾諾一個已經好擔心..

大宅

陪月勳章 畀面勳章

Regarding 腰力同頸力, did you let him climb on your bed everyday?

都試過..但係佢都係唔得~~而家一樣繼續做!

子爵府

bbcream,

This coming October my son will be three years old. I think that it's time to have one more accompany with him.
You born your son in natural way or by operation???

子爵府

bbcream,

You quoted the subject "將軍澳年輕媽媽聊天空間".
年輕 means how old???

大宅

陪月勳章 畀面勳章

This coming October my son will be three years old. I think that it's time to have one more accompany with him.

嘩..你仔仔都3歲喇^^'10就讀幼稚園.
我都想諾諾快d大個呀~!

我果個bb係囡囡呵=='個名比較中性d--天諾

大宅

陪月勳章 畀面勳章

我諗最小既年齡都有18歲-28歲
再大d就唔叫年輕啦=='...係成熟囉~!

全職媽媽
我20歲結婚 + 有左.(無做工作lu..)
21歲生bb(9個月喇大.)
剛剛過左22歲生日.

子爵府

bbcream,

Sorry ar!!!
Your BB name is really 中性!!! I misunderstood.

子爵府

bbcream,

I feel very sorry. I'm 30 years old.
I always think that I'm still young. :-|
I think that I cannot join this topic. Right? :-(

大宅

陪月勳章 畀面勳章

唔緊要啦..個個都聽到個名都以為係仔仔..睇埋個樣又似喎..
好難怪既~?!其實我都以為自己會生個仔架..但係...我都鍾意囡囡..無所謂啦..始終都係自己生既bb,我一樣都愛錫佢!

大宅

陪月勳章 畀面勳章

哈哈..咁我又唔會架..年齡都唔係一個問題..
心境最重要呀~!咁你咪做左全職媽媽好耐囉~
你會唔會悶架?

子爵府

bbcream,

You are 全職媽媽!!!
Why will you open this topic in 在職媽媽?

子爵府

bbcream,

I'm not 全職媽媽.
I'm 在職媽媽. I need to work everyday.

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

SandyHung, bbcream,
hi hi!!可以入來傾下計ma? but我年紀已唔細,已將步入3字頭.不過我的心境都係好年輕架.

子爵府

妙兒,

Welcome! How old is your child?
You are 全職媽媽 or 在職媽媽 ???

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

SandyHung,
thanks呀!!
我囝囝而家19個月大, 是個好貪玩的臭b.
我是在職媽咪來架, 返1~5. 家住坑口.

子爵府

妙兒,

I also live in 坑口.
I work in TsimShaTsui, and you?

子爵府

It's time to leave. Bye. Chat with you tomorrow.

子爵府

[size=large]Morning!

首頁

尾頁

跳至