跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 鐘聲 or 光明 你會點揀 ?

Omi,
保姆車價錢問到嗎, 是否合理 ?
可否傾吓 ?

大宅

孖女亞媽,
之前只問過一間保姆車, 大約$400(錦上路/鐘聲新校),不知算否合理? 有無人俾到意見?
我囡囡已註冊鐘聲今年小一,買書$9xx,夏季校服$2xx(吾知有無記錯 ,而上學時間暫定0800-1500, 以上資料供妳參考.

複式洋房

Omi,
"鐘聲"是否你的第一志願呀 ?
放學時間15:00pm,咁早就叫全日制嫁拿 ?
我要返工咁咪要安排揾人湊放學兼睇住等到我放工回來 ?
咪重煩過依家 :cry: 因現在我孖女是讀全日幼兒園放6點重可以延展至7點,不過要比延展費,我每日6點放工回到元朗剛剛好7點, perfect呀 ! 你是否要返工,那你怎安排呀 ?

大宅

孖女亞媽,
我囡本屬九龍區,後期決定搬返元朗但又趕不上改地址,唯一方式只有叩門! 忙了一輪,最後選擇鐘聲,貪佢功課不多,壓力不會太大,校風及口碑亦不錯,又有千禧校舍...囡囡還告訴我很喜歡校長,覺得他很好人,相信小朋友會有一個愉快的學習環境!
一般全日制小學都係下午三點幾放學,有些家長會將小朋友送到補習社,不妨考慮! 而我亦是一個working mom,小朋友放學後由工人照顧.

複式洋房

Omi,
請工人會很重皮, 經濟及地方都不許可, 或者會找補習社, 請問有無介紹呢 ?

大宅

孖女亞媽,
HAHA! 實情我都不是太熟識元朗的環境, 我都想知多oD關於補習社/興趣班資料!!

別墅

孖女亞媽,
幼稚園都未諗定....
小學可能會揀商會(我的母校),
靈愛,鐘聲...全部都要搭校車~ :cry:

首頁

尾頁

跳至