夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我好嬲呀!

我老公個二哥不'lau'都好自私,自從佢生咗對孖仔出嚟後就愈黎愈過份,大孖比佢外母湊,細孖比我99湊,但$呢?外母$7,000,99就$1,000,如夏天加多$500,即係$1,500(開冷氣) 仲要年中無休,一星期湊足7日(工人1星期都有l日假,仲百$3xxx添),但相反佢外母就有得休息,因為二嫂做護士,一放假就番佢亞媽到幫手湊大孖,但好小番99到湊細孖,而二哥做sales,一番99到除左識得抱細孖外又O吾教佢講野,咁lee d 責任就落晒喺我老公身上 自自然然個細孖就跟我老公多d,(好似細孖係我老公個仔咁), 二嫂返到99到就應該幫下手洗下碗啦,99咁辛苦(由湊細孖開始瘦左十幾磅),但佢同二哥一樣淨係識得抱,99生日又唔色得比$佢'tome'下佢, 99都有向我同大嫂'申',我老公唔想99辛苦,有時返去食飯都幫手洗碗,有時我都有為左佢二哥d自私野同老公唔開心 :cry: 佢話二哥由細到大都係咁無得改 :evil: 唔好為左lee d嬲,我同老公講如果佢二哥係我屋企長大佢已經死左好'內', 我屋企絕對唔會比呢d人存在 唔好意思發左咁多'lo so' 而家舒服哂!

禁止訪問

Re: 我好嬲呀!

子爵府

係咁嫁喇...我都會睇唔過眼我老公同奶奶仲當我叔仔係細路咁,乜都幫佢做晒又乜都就晒佢。有時我奶奶都同我講"佢係咁o架,成個細路咁,要氹o架~"
我心諗"係你o地唔洗佢長大,等佢以為自己仲細o者"
但係佢o地咁多年都係咁,冇得改o架喇,唯有忍得就忍啦!你都好o丫,唔係同佢一齊住,我日日都要對住佢呀!

複式洋房

浩天靚媽,
二嫂係高級護士大約$4x,xxx至$50,000
二哥就要視乎有冇生意(sales)大約$2x,xxx
$1000唔包奶粉錢,但已連埋家用同伙食,因為二哥星期一至日都番99屋企食飯,二嫂就間吾中啦!
$7000係連家用果隻,不過都好大細招'姐',如果要講佢二哥d自私野寫幾板都寫唔晒

複式洋房

mikitten,
你就慘d,要同佢一齊住,唯有上黎bk'申'吓,個人都舒服d,如果為左d咁嘅人 同老公吵唔直得,而佢都好難做(我經驗)夾係中間,所以我吾開心會上bk舒發吓
該用戶已被刪除

複式洋房

睇完你所講內容, 我只覺得細孖最慘!
愛是唔可以用錢去衡量, 特別是 -- 母愛.(你二嫂又怎可以一個人成日分身去兩處地方睇仔?)

王國長老

2021勳章 好媽媽勳章 王國長老

問題出係你二哥身上喇。
如果佢老婆搵到錢,比$7000佢自己媽咪係無問題的,我地而家在職婦女都係我搵到比我媽咪,我老公比我奶奶,比幾多大家都唔會過問的。
你二哥咁鬼孤寒,叫你老公話吓佢喇。

複式洋房

SOYEE,
你講得好'arm'母愛係唔可以用錢去衡量,而lee個問題(99好辛苦)8月中會得到解決,因為大細孖可以返幼稚園,二哥決定請印庸,大細孖終於有机會一齊相處(以前好小,所以一見面就淨野玩打對方)

複式洋房

麟媽媽,
我老公,大伯同姑奶部有話過,但係佢聽唔入耳,一知你想講(関於亞媽好辛苦)佢就cut你,話我知la唔使講la,所以佢地都冇辨法,唯有返屋企食飯幫下亞媽手(大伯己結婚),姑奶(未嫁)放工會幫手凑細孖,我同老公假期會帶99老爺細孖出街食下野buffet99最中意食,等佢兩老開心下

男爵府

畀面勳章

雖然唔可以用錢來衡量愛幾多, 但如果我係你99,二叔日日返來食飯,兼咁辛苦幫佢照顧細孖,收番佢二三千都好應份,有時99就慣曬,如果可以,叫99詐型唔幫手湊bb, 睇佢地兩個點搞

複式洋房

Boogie,
世界上有遑個亞媽唔鍚仔女,99成日有同老公大伯姑奶'申',但係佢係絕對唔會唔幫二叔湊,有時都覺得99好芧盾,好似細孖發高燒要住e院,99同老公講好辛苦要兩頭'卜'又要係e院倍天光,咁我老公咪同二叔講,但二叔話冇叫亞媽去e院倍天光,係亞媽自己要去,攪到老公唔知點咁,我老公同我講話99'綫'佢

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

talkative,
我唔知係咪好似你咁講'每人負責一個仔既費用呀,所以你二嫂搵得多D,佢咪比多D佢媽咪囉,而你二哥搵少過佢,咪比少左你奶奶囉'但都要比99休息,冇理由一日假都冇,如果唔係老公話帶99老爺到澳門,二哥二嫂都唔會湊細孖返佢自己屋企,真係慘過做工人!

大宅

happybaby&mom 寫道:
嘩...咁有$都咁孤寒!

agree

首頁

尾頁

跳至