育兒好物

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

pigeon奶嘴頭一問?

請問各位媽咪...o係萬寧咪有pigeon奶嘴頭賣既...
咁請問一下...黃色同透明色既奶嘴頭有乜分別呀??

伯爵府

Re: pigeon奶嘴頭一問?

黃色既膠質"林"好多, but唔"com"用, 好易爛; 透明既冇黃色咁"林"(但其實一d都唔硬, 初生bb都岩), 耐用好多~

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg
該用戶已被刪除

子爵府

哦...明白~~因為我尋日話比我媽咪知我買左奶嘴頭喇~~佢就話買左邊隻色..我話黃色...因為聽人講話岩初生bb用...點知佢話:"傻傻地既,果隻有d有毒物質架~~"
嘩...聽完之後嚇左我一跳,然後都係嚇左我一跳~~
所以就即刻上黎問下各位媽咪既意見啦~~
因為唔好要即刻去買過~~
咁我重想問下...你地話黃色果隻軟熟d...透明果隻就硬d,可以長時間煮沸...咁黃色果隻可以嘛??
因為其實邊隻我都冇所謂~價錢都唔係差得遠~最緊要係對bb好呀!!

該用戶已被刪除

子爵府

哦~~明白了~~
其實都係驚話佢有有毒物質呀~~
咁如果係冇既...都會用完先~~
因為各位話岩初生bb用...咁自己清潔多d咪得囉~~hehe~~
得佢大個少少先比佢用d硬d既好d~~
thz^ ^”

首頁

尾頁

跳至