想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

羨慕可以生bb

隨著年紀漸大有d想生bb, 但老公唔想生有bb, 所以係度見到大家好努力做人(制造bb)都幾鄧大家開心, 我就無呢份福份lu!

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 羨慕可以生bb

現在科技發達
你問下 e生,問下家計會啦
試下先啦
唔好咁快氣餒

洋房

係我老公唔想有小朋友, 所以我唔可以有bb :cry:

洋房

你可以同佢傾吓!兩公婆,大家相處有咩都可以傾ka ma, right, 唔駛唔開心, 感化一下佢啦!

男爵府

盡管將你的想法和感受和你先生表達,因為年齡越大生育�養的問題就越多,免得像我一樣,現象才後悔。
Sici 寫道:
隨著年紀漸大有d想生bb, 但老公唔想生有bb, 所以係度見到大家好努力做人(制造bb)都幾鄧大家開心, 我就無呢份福份lu!

洋房

好多謝大家的意見及關心, 其實我自己都好矛盾, 由結婚初時我們堅拒生bb到近排我自己有d軟化...., 唉! 一切隨緣吧啦..呢d野無得免強, 不過我會覺得我呢一生有小小遺憾咯! :-|

男爵府

環保接龍勳章

我老公都係咁.佢係一個唔喜歡小朋友的人. 所以後生時唔想生. 但到年紀大
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

別墅

齡越大生育, bb's health 問題就越多. Yes, totally agree. The best age to have bb is 25-30.

Can hv bb is a gift from God.

U can consult yr doctor, he/she can give u advise.

珍珠宮

2024年龍年勳章

harry mom

我睇完你的message好感慨呀...希望我的老公唔會咁啦~~~我地依家未有小朋友, 但都計劃會生架...

我覺得要你自己辛苦好慘呀....但你唔好氣餒呀...我精神上支持你呀
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

環保接龍勳章

Jessy,謝謝你呀. .我老公呢就因為我地嘈住佢.重分開
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

別墅

Harry媽

乜你老公咁架 真係辛苦你啦,好在仔仔o錫住你,唔好理你老公唧. :tongue:

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Harry媽:

好在妳識念個仔kiss妳, 妳好叻。 我會支持妳, 加油! 努力!

鎰仔mama

大宅

Harry媽

我地對個仔係無私, 無條件, 真心真意付出既, 另一半點做係佢既決定, 但係阿仔係知道既, 始終同阿仔至有血緣同最親既關係, 老公只係肉體關係

洋房

所以我覺得所有媽媽是好偉大, 男人係感受唔到咯! (雖然我無生過bb)

男爵府

Sici,
你試o下同你老公傾o下,幾年前我和的老公都話一定唔生, 但一次沒有用套套,就有了~當時同老公講有左bb,佢話會睇我的決定,o甘我講(佢係一個生命,如果我o地經濟ok,o甘就要啦)
到現在老公好鍚囡囡呀 所以有時到o個個時候先至知道 :-P 你有沒有諗用"米已成炊"雖然老土,但可能有用 :lol: :lol:
Don't worry!Be happy!

男爵府

Harry 媽,
我覺得你好偉大,好欣賞你!我深知道身邊無人支持嗰種痛苦,但你要相信總有一天你會有回報的。

男爵府

環保接龍勳章

多謝各位的支持. 其實我想講的是,如果夫婦中有一方是不愛BB的話. 就別太免強去生BB了.大人辛苦還是其次. 小朋友感受不到充份的父母之愛就會有遺憾。

洋房

chingbb 寫道:
Sici,
你試o下同你老公傾o下,幾年前我和的老公都話一定唔生, 但一次沒有用套套,就有了~當時同老公講有左bb,佢話會睇我的決定,o甘我講(佢係一個生命,如果我o地經濟ok,o甘就要啦)
到現在老公好鍚囡囡呀 所以有時到o個個時候先至知道 :-P 你有沒有諗用"米已成炊"雖然老土,但可能有用 :lol: :lol:

chingbb : 好多謝你的分享及意見, Harry媽媽講得o岩, "其實我想講的是,如果夫婦中有一方是不愛BB的話. 就別太免強去生BB了.大人辛苦還是其次. 小朋友感受不到充份的父母之愛就會有遺憾。" 佢提醒o左我......別太免強.......
:cry:

男爵府

環保接龍勳章

Sici
世事無絕對的.別太失望, 平常心吧..可能有轉機呢?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至