嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

陳少儒兒科醫生?

請問有冇人睇開陳少儒醫生呢?

佢近排o係我屋企附近開診,唔知佢口碑點呢?
如果ok,我諗住比亞b 去佢度打針呀

複式洋房

Re: 陳少儒兒科醫生?

如果唔係同名同姓,陳少儒醫生應該是前兩三年在QE兒科見過那位,但唔知幾時開始私人執業,口碑點就唔清楚,但陳醫生似乎未係兒科專科醫生(除非最近考到牌)。

大宅

係咪黃埔果位呢?

伯爵府

係呀... 你有冇睇過呢?

有咩comment 呀

小白427 寫道:
係咪黃埔果位呢?

大宅

其實未夾過所以唔知呢.. 但經過都睇左d資歷一陣..

我就睇開天后既醫療中心, 今日都問過天后醫生, 醫生話陳少儒醫生都ok, 可以一試喎.

試下囉.. 唔試唔知夾唔夾嘛.

別墅

由於BB食惠氏S26嘔奶同有痰,我同老公7月中帶BB俾佢檢查(黃埔o個間),仲係第一次帶BB睇兒科醫生,佢檢查都幾仔細,由頭到腳連反應都檢查埋(可能因為當時診所無其他病人等緊),佢察覺BB條頸有少少奶癬,開左藥膏.

關於BB嘔奶同有痰問題,佢就話輕微毋須飲"掃風水",介紹左我買惠氏同安嬰兒兩種AR抗敏奶粉俾BB食,點知我問勻藥房同藥廠,話惠氏o個隻奶粉已經停產,安嬰兒o個隻則要訂貨仲要3罐以上,咁當佢第3日打去我屋企跟進BB情況時(第2日係護士打o黎跟進),我咪照直同佢講話惠氏隻奶粉已停產,周圍都買唔到,佢就話對上一個禮拜o係佐敦萬寧見到有得賣,當然最後我都無去求證啦,因為就算俾我買到,得咁少地方有得賣,萬一斷糧咪死.

隔了幾日,惠氏巧合地打俾我跟進BB情況,我咪再問多次o個隻奶粉邊度有得賣,佢地都話已經停產.

伯爵府

咁即係個醫生都ok啦?

我諗住比bb 去陳醫生度打針... 應該ok 啦?

yammie,

你諗住去健康院打針or 私家呢?

首頁

尾頁

跳至