論盡家傭

跳至

複式洋房

怎樣阻止子女錫工人?

今天我和工人出街, 臨出門口例牌女兒話要錫錫, 我和她們當有咀對咀. 當錫完個細, 再錫個大時, 個細嘅竟話要錫埋個工人, 當我望過去時, 佢哋好似已經錫咗, 只見個工人喺度笑同用手抹一抹亞女個咀, 唉!太遲了! :-( :-( :-(
我當時沒有話她(因沒有親眼見到), 但亦唔知點開口. 攪到我一路行一路心神恍忽.

相信各位媽咪都應該曾經有同樣擔心過, 你會點開口呢?

禁止訪問

Re: 怎樣阻止子女錫工人?

子爵府

如果你個女明你講咩既, 你咪同個女講只可以鍚爸爸媽媽, 其他人只可以用面貼面錫就夠囉. 不過我個仔仲細, 得14 個月, 佢根本就唔明, 我工人抱佢, 佢成日都用咀鍚我工人臉, 都無辦法啦.
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

別墅

叫工人唔好比妳個女錫佢。 :-|

民房

睇開D la, 咁積係佢鍚你個b 呀.
如果你個b 驚佢, 你仲驚. 吾知系o米佢虐待個b, 所以驚佢.
好難o羅到中間la.

翡翠宮

我會直接講, 我同個女講用面面鍚面面或佢用咀咀鍚姐姐面面都可以, 但姐姐唔可以用咀咀咀佢塊面, 梗何況係咀對咀, 不過我通常都會教自己小朋友先, 若果仲比我見到有我先直接同個工人講.

不過最近我見到個工人唔知係鍚佢定聞我個bb, 因為距離遠睇唔清楚, 所以我無出聲, 只係每晚返到屋企用毛巾同亞b洗完面先攬攬鍚鍚佢囉. 因為我個b得個幾個月大.

跳至