論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日去左諫新工人...邊個夠佢衰

本來今日去返得?道轉工人,我話想要菲,我問佢邊個好,佢話現成印好,我話唔係幾好呱.咁你比海外印我啦,佢話冇.然後他給幾本菲的我看就沒有理我了,直至我說走,他們才說一聲bye bye~~
之後去了朋友介紹的一間,有好多工人係道,又會幇手做野,完來d工人放假冇地方去,就會返工私,好過响街學壞,但得?就冇衣個服務,我向他說完我的事他就諫了一個比我,完來工人都有分級數佢比我睇個果係 A1 good , d 工人係佢地自己本人過去諫嘅,$仲平好多,送走工人機票1600,但得?卻要2500真係差天共地,態度卻又差天共地.我比左100頂,星期日同老公去簽,希望成工啦..
我唸你地果d. 都唔會衰過我而家衣個工人了....

印印,23,ina salina ,食煙,出前一?,檸檬茶,糖,朱古力,杯面,問佢點解冇哂,佢就話(唔知喎),最好笑係完全唔留比你,仲話買返比你咪得囉,話完係唔會改,4年工作經驗,唔識煮餸,洗衫.洗碗,打掃,柜桐變做立什桐,唔識,教多一次,變本加厲,駁觜,整古大人,整古 bb,做左11個月仲未識得照顧bb,開奶,煥片,有次落大雨,我個女成身濕,張床濕哂,所有都濕哂,唔埋,bb放响(沙法),自己走去厠所,駁觜話bb瞓左覺唔洗怕,agent鬧佢仲駁觜,個b一個係屋企,佢去左街,有次鬧完佢,一日涷親個女發燒,第二日熱到出熱菲,第三日涷到手冰冰咁,開泠氣唔識同個女用被,唔會覺得自己錯,反而你鬧佢係你唔啱,問十句都唔出聲,仲要話(唔答),唔食菜,張d菜倒哂佢,唔食豬,放到過期唔洗煮,如果叫佢買餸,佢會一餐同你買哂,雞,魚,田雞,蝦,等,試問我地d家庭主婦點頂得順,浪費油,食物,用品,水,成日都開左火之後先洗菜,燒焦哂隻鑊,仲有開住火黎洗鑊,有一次比我睇到佢煲完煲水,滾左仲要涷番,但係唔記得洗湯料,死未,黎左幾個月,屋企已經壞左好多野,電視壞埋,門所都壞埋,五個地方溜水,唔知係佢黑定屋企d 野差呢,仲有好多野爛左,我著咩衫佢又著咩衫,你去打工會唔會著到老細咁,緊身衫緊身褲,仲要走光,係屋企都係咁,我話唔得,做野好慢,做到半夜兩點幾,洗碗個半鍾,燙衫最少一個鍾,通常兩個鍾,仲話冇時間,好多野做,(屋企通常得我同呀b),身邊好多人嘅工人,一個揍幾個,有老,又大人,又細路,都冇佢咁夜啦,咁果喲點呀..偷野,偷你d衫褲出去賣,用你d mask ,一張張果d照用,唔認錯,有証句都唔認,成日講大話,冇禮貌,同佢講緊野嘅時候,成日行左去,super冇記性,今日講完聽日唔記得,仲要屈番你轉頭,昨天煮完果啲餸,今日可以唔記得點煮,成日行黎行去哂時間,以為自己好醒,成日做錯野,叫佢唔可以嘅佢要做,叫佢要做嘅野佢唔做,每日都係話佢同一個問題,問親都話(唔知喎),响我老公面前做戲,我老公一直都覺得佢冇問題唔肯炒,話佢係慢d,但勤力做到兩點幾,叫佢做野又肯做,如果佢有能力就唔洗做到兩點幾啦!話佢好可憐,離開屋企過離打工,又要還錢,我仲可憐啦,我工人好識洗錢,食貴野,著貴野,用貴野,未還完錢之前,有4千蚊嘅,佢會寄一千返屋企,自己洗哂3千,我真係唔知佢點洗,我老公見得工人少,我同佢講佢又唔聽,為個工人反面好無謂.
[size=medium]囡囡 21-10-04 [size=medium]仔仔 25-10-06

伯爵府

Re: 今日去左諫新工人...邊個夠佢衰

如妳無寫係印印, 我仲以為係賓賓黎.....真係"萬千賤格在一身".

唔好因為個衰公人影響兩夫婦感情, 呢d咁ge工人早炒早著.

大宅

仲駛諗,炒佢啦
該用戶已被刪除

大宅

又係個句, 請工人真係講運氣, 衷起黎無話係印印 or 賓賓.

大宅

我之前都係係得x請印印,都係衰架喇,不過無你果個咁激,而得xd服務又真係好差,比左$,佢地好多野都唔理架啦....
我依家用緊個新印印一星期,見佢都ok,希望呢個好d啦(當然新呢個唔係在得x請啦!!!)
我個b女已經在2004年10月6日出世喇!好開心呀

大宅

噤既工人妳都用左11個月呀 比著係我, 11日都已經炒左囉...

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hkcindy 寫道:
噤既工人妳都用左11個月呀 比著係我, 11日都已經炒左囉...

agree..............唔駛考慮, 一於炒左佢 la

複式洋房

快 D 炒 啦! 就快激死自己

別墅

哈哈~!!
你o既忍功應該已練經練到爐火純清o既地步,就送個[size=large][服]字比你啦!!!!!!!!!!!
祝你早日搵到個真係好o既工人,[size=large]苦盡甘來~~~~~
係呢,你個新agent係邊間?可否pm我??

翡翠宮

佢唔似黎打工, 佢似黎報仇多D

別墅

好似當妳冇到喎,係唔係妳太"林"呀?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hkcindy 寫道:

Agreed. 你既忍耐力簡直驚人~~~~

複式洋房

我個印印都係o係得X(沙田o個間)請嫁,
基本上佢地除左比錢o個陣熱心d外,
真係唔覺佢地提供過乜o野跟進服務,

我諗請工人要睇工人本質,
我o個個請o左一年多d,
算ok啦!

不過你之前o個個直係印印極品,
衰到爭在未出手打你阿b咋!
Honeybaby Yan Yan

大宅

佩服, 你都忍度佢咁耐, 利害! 講真, 工人真係睇彩數, 就算我地返工有時都會蛇下王, 但唔好太過份, 但佢地唔知點解咁鐘意講大話, 仲我當正我地係超級無腦, 唔MAKE SENSE既野都作得出.....而且離鄉背井都係搵錢, 但又咁大使, 又咀雕, 我地都唔捨得...........

複式洋房

[size=large]回應各位...
[size=medium]囡囡 21-10-04 [size=medium]仔仔 25-10-06

複式洋房

[size=large]回應各位...

多謝大家好意,唔洗講,問一百個人,一百個人都話要炒.我都唔想忍架,但係我老公先係僱主,我同佢講,佢唔聽,唔覺得個工人有乜問題,咁係因為佢好少見個工人,同埋工人响佢面前又冇行差錯..佢唔肯炒我都冇辦法,反而覺得我無烈佢,我真係好熷佢,試產前產後都激到有(憶屈証)

洋房

我想請問你0係邊間agent請新工人 ?? 因為我依家都用緊一個印印, 佢做野好唔掂, 我想換人, 但係搵agent跟(依家呢個0係海x請), 跟左依家成個幾兩個月, 都冇工人俾我揀.......我仲有4個幾月就要生bb, 所以想快d搵過個.

複式洋房

你真係好脾氣, 係我一早就上個agent度, 產到佢上天花板, 仲要佢免費換個合格的工人至罷休.

個工人一定要炒, 家務事小, 難保下次佢唔會將你個B置之不理, 有生命危險, 恨錯莫返.

子爵府

[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

首頁

尾頁

跳至