跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

尋日15w做產檢知道BB係囡囡嚟架 ~

好開心~ 醫生仲開埋4D比我地睇~ 好清楚呀~

(清宮圖同中醫既把脈理論係準架~ 左邊脈搏跳得重D係仔~ 相反係女~ 我好早期己經把到係右邊跳得重D架~
另外古法生男生女方程式都準呀~當年我媽都係用佢計我出嚟~ 因為我有三個哥哥呢)

當然唔係百份百啦~ 當參考好喇~

別墅

我今日係廣華做產檢,因為係孖胎,所以幫我照埋oscar!照到一個好肯定係囡,另一個佢姿勢睇唔到,不過醫生都懷疑係女。

雖然囡囡我都好鍾意,但我係異卵雙胞,2個機會都中唔到一個係仔......真係有d唔開心!唉!老公鍾意仔!要追仔果種感覺真係好想喊!

Happy new year

複式洋房

我早兩日照到都係囡囡, 不過老公想要仔...

大宅

好媽媽勳章

我照到係兔"仔"

別墅

我係仔,兩個仔

子爵府

你咁早就肯定BB嘅性別, 我之前15wk去C+度照過, 個醫生都話唔可以100%confirm係咩性別, 要下次再去先可以肯定到!
不過佢都show俾我睇到佢兩隻腳中間係有個小小嘅"茨菇" , 係同清宮圖match嘅. 不過, 清宮圖唔可以盡信, 因為我之前兩胎都唔準.

原帖由 sytckm 於 11-1-1 00:15 發表

(清宮圖同中醫既把脈理論係準架~ 左邊脈搏跳得重D係仔~ 相反係女~ 我好早期己經把到係右邊跳得重D架~
另外古法生男生女方程式都準 ...
小朋友放暑假比平日更忙!

別墅

我14周照說7成是女
昨天政府照結構20周話9成半是仔
老公當場傻掉...他興奮好久是女女
我知道他有些失望+不開心

公爵府

原帖由 bbman1128 於 11-1-1 00:33 發表
我今日係廣華做產檢,因為係孖胎,所以幫我照埋oscar!照到一個好肯定係囡,另一個佢姿勢睇唔到,不過醫生都懷疑係女。

雖然囡囡我都好鍾意,但我係異卵雙胞,2個機會都中唔到一個係仔......真係有d唔開心!唉!老公鍾意仔!要追仔果種 ...

唔好唔開心~ 或者另一個係仔仔呢 ~

公爵府

原帖由 Givethanks777 於 11-1-1 10:24 發表
我早兩日照到都係囡囡, 不過老公想要仔...

第一胎嗎?

公爵府

原帖由 knps2009 於 11-1-1 13:48 發表
我照到係兔"仔"

恭喜

公爵府

原帖由 sugarhungtse 於 11-1-1 14:12 發表
我係仔,兩個仔

最緊要健康呢~ 細佬仲可以著番哥哥d衫仔呀

公爵府

原帖由 heiheiada 於 11-1-1 14:13 發表
你咁早就肯定BB嘅性別, 我之前15wk去C+度照過, 個醫生都話唔可以100%confirm係咩性別, 要下次再去先可以肯定到!
不過佢都show俾我睇到佢兩隻腳中間係有個小小嘅"茨菇" , 係同清宮圖match嘅. 不過, 清宮圖唔可 ...

因為醫生開埋4D比我地睇呀~ 而且囡囡好合作~ 打開大脾比醫生照~ 見到臍帶下面無嘢突出~ 所以醫生話係囡囡囉~
係呀~ 清宮圖不能盡信呀~ 只係我咁啱計到準啫

公爵府

原帖由 meet7alice 於 11-1-1 14:22 發表
我14周照說7成是女
昨天政府照結構20周話9成半是仔
老公當場傻掉...他興奮好久是女女
我知道他有些失望+不開心

oh~ 14周時照2D定4D呀?
不過最重要係BB健康呢~

大宅

兔"仔":-(
Anson已經七歲了,嚟近六月做哥哥 !!!
細佬十四週四有8.5cm..我就重左3LB左右
       十九週三有10.4cm..

別墅

我都好想快啲知係仔定女呀...
想快啲買野, 尤其係男仔野... 哈哈....

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 sytckm 於 11-1-1 00:15 發表

另外古法生男生女方程式都準 ...

琴日我叫c6幫我feel下
左跳得重d定右,
佢覺得左,我覺得右,,hahahhaaa
都唔知係咪心理影響,,,
佢想要仔,因為有個女喇,
我鍾意女,,
我有兩隻大小魔怪""

公爵府

原帖由 Carmanbb 於 11-1-1 14:51 發表
兔"仔":-(

其實最緊要健康呢

公爵府

原帖由 CherLove 於 11-1-1 14:59 發表
我都好想快啲知係仔定女呀...
想快啲買野, 尤其係男仔野... 哈哈....

你而家幾多w呀? 希望你如願啦

公爵府

原帖由 小露比* 於 11-1-1 16:07 發表

琴日我叫c6幫我feel下
左跳得重d定右,
佢覺得左,我覺得右,,hahahhaaa
都唔知係咪心理影響,,,
佢想要仔,因為有個女喇,
我鍾意女,,

哈哈~ 咁你幾時照呀?
通常女仔都係鐘意女呀~ 哈哈~