自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 黃二少奶 於 11-1-1 13:40 發表

係啦,我都好奇怪,明知頭兩胎都係囡,
就咪鬼開刀啦,留番D QUOTA丫嘛

咁多人識 d 明星濶太, 佢地又點會咁易去順產, 俾人睇自己果度同埋俾人見到佢地陣痛果陣既痛苦樣? 佢地唔介意, 佢地老公都唔想啦.

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 jaycee_mami 於 11-1-1 10:44 發表
徐子淇今胎很大機會用高科技揀性別, 這一次不容再失啦,

開刀生quota有限, 唔似順產, 生十個都得. 子淇咁聰明, 一定知道多次開刀對身體有壞影響, 就算後生和有錢補身, 都唔係咁好啦, 估佢今次唔敢再搏, 人工受孕算 ...

我都估佢今次會靠人工, 不過佢一定唔會認, 有錢, 要揀個男仔乜易... 冇乜quota喇, 仲咁大聲話順其自然咩, 由佢做千億新抱呢份工第一日開始, 就好清楚生慈菇定係佢嘅main job duty喇...

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

別墅

南生圍今朝又發生火警!有時D嘢,有無真正孫仔送終,係自己做成嘅。

東方日報:
身兼《萬人聯署‧決不讓南生圍淪陷》行動召集人元朗區區議員鄺俊宇指,這是南生圍今年第三次火警,火場出現多處火頭,面積廣闊,著名景點包括荒廢小屋、婚紗橋渡頭、南生圍大樹及蘆葦叢等被焚毀,連空曠大草地附近的大樹亦着火,破壞前所未見,猜測與近期地產發展項目有關,不排除有人刻意縱火造成。

男爵府

覺得佢好慘, 為滿足別人而生仔!! 悲哀!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

唉, 如果選擇胎兒性別被濫用, 男女就會失衡!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

當初以為佢搵到主好門口 , 點知原來係惡夢既開始

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

覺得子淇好慘,生女又話失望,生仔又比人話一定係人工

大宅

醒目開學勳章

原帖由 bkfans 於 11-1-1 23:43 發表
第一胎就話個孫女觀音(定乜乜??)托世.

第二胎就係咁倚派下利是.

第三胎仲係女, 就講到明失望.

有三個自製男孫仲唔心足.
...

我都係有兩女,,99同自己阿媽勁恨我生仔,,
所以我都好明白子淇
不過佢62講到明又係孫女會勁失望...真係聽到心都酸埋,,
有邊個唔想想生仔就有仔,想生女就係女!
""真係難為了家嫂"'

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 clc 於 11-1-1 23:02 發表
南生圍今朝又發生火警!有時D嘢,有無真正孫仔送終,係自己做成嘅。

東方日報:
身兼《萬人聯署‧決不讓南生圍淪陷》行動召集人元朗區區議員鄺俊宇指,這是南生圍今年第三次火警,火場出現多處火頭,面積廣闊,著名景點包括荒廢小屋 ...

雖然咁諗有點黑心, 但係我都不禁有呢個想法.....

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已經有3個男孫 都唔心足 仲要講明話失望 為人阿爺 一d都唔值得d孫去尊敬

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小倩 於 11-1-1 17:25 發表
佢 cfm 咗係仔啦
但會有幾多人戥佢高興呢
路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 bosch 於 11-1-1 22:58 發表
咁多人識 d 明星濶太, 佢地又點會咁易去順產, 俾人睇自己果度同埋俾人見到佢地陣痛果陣既痛苦樣? 佢地唔介意, 佢地老公都唔想啦.
有 point wor ...... 我一路都無諗過呢層 ..... 我淨係諗 d 亞太唔想順產 o既 原因係怕 ..... 攪闊番
路遙知馬力,日久見人心!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我一早都話子皮會係生仔機器0黎架啦。

學歷/人品/修養/才貌通通都唔重要,最緊要係咁生,生多幾個茨菇定,可憐!婦運團體唔出0黎講返幾句?甚麽年代?

男家第三代得我女一個孫,我從來茅任何壓力,亦從來一個夠0西數,做個平凡人反而仲有樽鹽。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

佢都想響李家同埋上流社會就立足啦, 如果佢係"與世無爭", 駛乜搵命搏去滿足佢老爺 (係老爺!!!), 做人地既生仔機器... 而家攪到生女會俾老爺嫌, 生仔又俾眾人笑. 佢係慘, 但咁亦都係自己既選擇行既路.

佢老公又係咪恨生仔?

珍珠宮

開刀係著住褲黎生架?

原帖由 hehalady 於 11-1-2 00:33 發表
有 point wor ...... 我一路都無諗過呢層 ..... 我淨係諗 d 亞太唔想順產 o既 原因係怕 ..... 攪闊番 ops:" />

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

個老爺開哂口話失望, 佢都幾慘, 豪門生活不易過.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係卦?有茅人解答吓?

我順產,有除褲。

原帖由 macca 於 11-1-2 01:04 發表
開刀係著住褲黎生架?

珍珠宮

me too!
原帖由 YongXin 於 11-1-2 01:11 發表
係卦?有茅人解答吓?

我順產,有除褲。

大宅

你話,
呢個HK, 有有冇男女平等??!!

首頁
34567...9

尾頁

跳至