跳至

首頁
34567...14

尾頁

男爵府

畀面勳章

原帖由 bbmelodycc 於 11-1-31 17:24 發表
係就係大左...不過醫生check到阿b條直腸好脹..又冇野可以做到 :( 佢話佢甘係消化系統出現左問題...出世時可能唔可以即刻食野,會消化唔到, 真係又有樣野擔心...我終於明白大細size唔係甘重要, 正常健康先係 :( ...

唔好擔心... 記得上過母乳talk嗎?
bb一出世個胃得粒波子咁大.... even 佢真係食唔到, 本身佢地有儲糧, 你唔需要太擔心啊.... 而且, 媽媽多數要第3天才上奶....

所以, 你放心.. 你bb係大size b, 更加有足夠的儲備啦~

一定冇事的... 下次你去照, 可能已經細番呢~

大宅

30週多d,bb重3lbs7(大碼),自己重左約18磅。

複式洋房

原帖由 shirleyying 於 11-2-2 11:39 發表
我o係屯醫生, 到時都驚生唔到呀, 我BB而家4磅, 我想佢重多3磅就算喇, 7磅應該岩岩好! (不過講真邊有咁易可以控制到...)

你o係邊度生? 如果政府醫院生, 佢地唔會輕易同你開刀, 唔好谷到個bb咁大呀!! ...

我o係pmh生, 我都知政府多數叫你順產, 我本身都想順產, 我怕比人劏 不過, 我都可能有機會要開刀, 因為血壓一直偏高, 佢哋未必比我順產...

我從來都無谷肥阿b, 無特別食多嘢, 因為13w時已經知阿b好有機會係大碼, 而家仲1日只食1餐, 半日時間都瞓o係床度...不過阿b好吸得

子爵府

回覆 83# Hazelling76 的文章

咁咪好囉! 證明你BB吸收得好好呀!

我聽人講訓得多係長胎過食得多架, 我之前有一排訓得唔好, 但食好多野, BB都唔係好吸收, 不過我想順產過程短D, 同埋唔想用產"KIM", 所以而家開始唔會好似以前咁喪食...加上我BB頭圍大左兩週, 所以我更加要控制飲食

祝你順利呀!!

侯爵府

我前星期六差唔多29W去照,阿B重1.26KGS

複式洋房

原帖由 shirleyying 於 11-2-2 15:46 發表
咁咪好囉! 證明你BB吸收得好好呀!

我聽人講訓得多係長胎過食得多架, 我之前有一排訓得唔好, 但食好多野, BB都唔係好吸收, 不過我想順產過程短D, 同埋唔想用產"KIM", 所以而家開始唔會好似以前咁喪食...加上我BB頭圍 ...

我阿B都係頭圍大咗兩週呀!佢31週大,手手腳腳都係31週既Size,3磅7左右,但偏偏係個頭就成33週大,醫生都話順產既話可能會難生啲。希望阿B唔會係巨B啦!

大宅

原帖由 Hazelling76 於 2-2-2011 14:33 發表

我o係pmh生, 我都知政府多數叫你順產, 我本身都想順產, 我怕比人劏 不過, 我都可能有機會要開刀, 因為血壓一直偏高, 佢哋未必比我順產...

我從來都無谷肥阿b, 無特別食多嘢, 因為13w時已經知阿b好有機 ...

甘你就唔應該瞓成半日甘多, 日日都應該出去行下, 個個星期都應該做下少少運動...

複式洋房

原帖由 bbmelodycc 於 11-2-4 15:02 發表

甘你就唔應該瞓成半日甘多, 日日都應該出去行下, 個個星期都應該做下少少運動...

其實我只係瞓o係床, 都唔係瞓著12個鐘, 因為我要瞓o係度個幾2個鐘先瞓得著, 而且成日醒...

間唔時都會落街行吓... 出街就少d, 因為怕逼同行得耐對腳好累...

男爵府

我在27 weeks 去照過, 醫生話bb重 1020 grams, 2磅2, 算係中size啦!

check埋d胎水呀/胎盤果d, so far so good.
Pajamama is learning to be a good mama ^o^

子爵府

回覆 89# pajamama 的文章

Congratulations!

子爵府

回覆 86# alexandracheung 的文章

我聽講頭大係仲難生過個bb大...我地兩個都要小心D呀! 我唔想最後生唔到要開刀兩種痛都受晒

大宅

原帖由 Hazelling76 於 4-2-2011 20:56 發表

其實我只係瞓o係床, 都唔係瞓著12個鐘, 因為我要瞓o係度個幾2個鐘先瞓得著, 而且成日醒...

間唔時都會落街行吓... 出街就少d, 因為怕逼同行得耐對腳好累... ...

有冇做下D產前運動呀?? 有助生產架^^

複式洋房

my little boy is 1.3kg (2.8lbs) -W27
XL size....doctor suggests me that dont eat too much

珍珠宮

開心吸收勳章

今日岩岩check左
30周, 約2.73lb, 屬中型size

別墅

我30週,bb大概3.4lbs
醫生話係中size喎~~

別墅

今日去咗產檢...30W5D..一個1.5kg...一個1.6kg...一個頭仔向下...一個頭仔向上...醫生話bb好活躍^^

男爵府

畀面勳章

原帖由 junB 於 11-2-10 23:04 發表
今日去咗產檢...30W5D..一個1.5kg...一個1.6kg...一個頭仔向下...一個頭仔向上...醫生話bb好活躍^^

好期待見下june的孖女呢~

別墅

回覆 1# 依媽媽 的文章

大家咁話啦
每個做媽咪既都好期待吖

複式洋房

今日剛剛產檢完....bb頭仔已經轉落正常位置.....33週1...有5.3oz

複式洋房

打錯咗應該係5磅3oz....先啱!

原帖由 edwinho123 於 11-2-14 18:01 發表
今日剛剛產檢完....bb頭仔已經轉落正常位置.....33週1...有5.3oz

首頁
34567...14

尾頁

跳至