烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

快速智能煲煲出黎d湯好淡

我已經落得一半水咋,料都唔少..煲出黎都好唔掂.水汪汪咁..大家有無試過有咁既情況呢...???

大宅

Re: 快速智能煲煲出黎d湯好淡

最近我想買電飯煲所以好留意.

係咪現在在吉之島見到做跟counter個隻丫,要成仟元個過隻,又話可以煮飯,煲湯,蛋糕,除去電源還可自己.煲湯....但我見到有壓縮兩個字就唔咁買喇,我最終買左個 樂聲牌 電飯煲.

男爵府

我果隻牌子係likone呀....平d..1000以下lor...不過呢種煲係集合真空同壓力嫁...不過就唔危險...話哂都係電器野.....

大宅

卉卉 寫道:
我果隻牌子係likone呀....平d..1000以下lor...不過呢種煲係集合真空同壓力嫁...不過就唔危險...話哂都係電器野.....

我覺得用來煲湯都係唔夠火喉的,或這轉

子爵府

上次我買的時候, 個sales 教, 煲完湯,再打開煲蓋煲10mins, 咁d 湯就會好飲d的, 你可以試下啦.

男爵府

O我~
係咪解左壓再開蓋煲多十分鐘呀...???

子爵府

係呀... 咁d 湯會好味d的.

卉卉 寫道:
O我~
係咪解左壓再開蓋煲多十分鐘呀...???

首頁

尾頁

跳至