跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

大家分享下bb現在識d乜!

Josh仔
現在識:爬、拖住行、俾野人、拍手
間中識:Hi、拜拜、放東西入盒內
想佢識:用飲管飲水

別墅

Re: 大家分享下bb現在識d乜!

be be :
現在識:爬、拖住行、拍手, 自己付注企
間中做:拜拜、比東西人
想佢識:用飲管飲水, 自己行,
[/quote]

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

jjbe ,

我地同年同月同日生呀!

男爵府

洪寶仔
現在識: 爬、拖住行、拍手叫好野, 自己扶住企, 錫錫, 拍房門, 講好多bb話包括 dad, wah, gur, yeah, ur.....
想佢識: 叫媽媽 :-(

男爵府

謙謙
識: 爬、自己扶住企、開心就叫daddy喊o個陣時先叫媽.....、扯甩媽咪d髮夾、食媽咪頭髮、做byebye、握手手、係紙巾盒攞紙巾出來、發脾4做拱橋 etc.

大宅

媽媽話"食奶奶".佢會停哂所以活動,然後好候急咁爬上來...
爸爸話"食奶奶".佢完全無反應

大宅

jjbe, sumsumbb,
我囡囡都係同係o地bb同年同月同日呀.

chingching 識: 叫媽媽, 講bb話--ur, 呀嗚, mummum, 嗚..., 扶住企, 坐得都ok, 見到新聞女郎就大叫(因為佢以為有人同佢講o野), 用飲筒飲水.

唔識: 爬, 扶住行, 比比, 拜拜.
想佢識: 爬, 扶住行, 拜拜.

大宅

卓恩bb:
現在識:爬、byebye、點蟲蟲、give me five、叫佢名會(巨)手、拍手、 拖住行、自己付住行,自己爬上highchair,聽到国歌會定晒好開心,用飲管飲水
識講:喊叫媽媽、起身叫爸爸、奶奶、car、dog、duck、cat、watch

公爵府

大舊B識叫爸爸,媽媽,姐姐,打打,同罵人...
做bye bye動作,扶住任何

大宅

安悅識:
爬、自己唔扶住野企10 - 15秒、唔扶野起身、扶住野行、有實物放在地下就扶住野上上落落(腳踏機咁)、點虫虫、左手用中指指野,右手用食指!拍手!打鼓!想食奶就講mom mom mom或奶奶!想叫人就會講d bb話!
間中識:
拜拜、叫媽媽
想佢識:
叫爸爸

禁止訪問

複式洋房

琛豬識得:
識爬,爬住黎自轉,爬去開電視,扶住野行,叫:爸爸抱抱.
喊,肚餓想訓覺時叫媽媽,對住舅父仔時叫打打,and真係打佢.識得自己拎住學習杯飲野,做byebye,拍手時一路拍一路講:好野,見到電視有人唱歌就依依哦哦好似跟住唱,佢自己訓醒覺會將'怎'頭拋去我頭到叫醒我.
呢兩日識由學行車到爬出黎....自己想偷偷摸摸爬入房會轉個頭黎'裝'下你會冇望住佢,如果冇就爬得更快.
想佢識:
自己行,講多d野,乖d

別墅

我囡囡 :
識叫: 媽媽, mummum, 曳曳, 打打
間中先叫: 爸爸
識做: 自己"查"住用飲筒飲水, 扶住企, 扶住行, 錫錫, 拍手, give me five, 舉高手"飛", 側側頭strike a pose, 伸"月利", 見到狗仔/小朋友就好大反應
間中先肯做: 比比, 拜拜.

唔識(同想佢識): 爬 , 自己行, 自己"查"奶樽, 自己識去bb toilet :-(

複式洋房

小芊芊識講一大堆bb話(e e ar ar, yeah yeah, 曳曳果d), 講得最清楚既就係媽媽or嫲嫲(我唔識分, 差唔多) 同埋打打......
-- 仲有識得: 爬(好快架, 上次爬行大賽佢響自己個小組爬第一), 扶住野行, 琴梳化, 坐響地下用對腳tum tum團, 一見人就舉手say hi, 然後即刻要人抱, 唔抱就大聲喊, give me five, 請請, 拍手, 拍門, 搞人個咀, 搶眼鏡, 同(堂)哥哥搶野食, 爭野玩...
-- 我覺得佢最搞笑係轉o孔哥哥睇電視(睇到郁到唔郁)唔識反抗時係咁搞佢, 同埋o孔哥哥瞓晏覺時響哥哥個咀仔搶左個奶咀想放入自己個口食...(好在嫲嫲阻止得切, 如果唔係第時咪要聽晒哥哥話囉)

別墅

我最想BE BE 會定時去 "大大"
[/quote]

子爵府

我囡囡婧婧 :
識叫: 媽媽, mummum, 打打,拜拜
間中先叫: 爸爸
識做: 扶住企, 扶住行, 拍手, 側側頭,伸利, 伸手摸貓貓
唔識(同想佢識): 爬 , 自己行, 自己"查"奶樽
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

識叫: 爸爸, 姐姐, 大聲叫
間中先叫: 媽媽
識做: 爬 ,扶住企, 扶住行, 拍手, 自己"查"奶樽(10秒)
唔識(同想佢識): 自己"查"奶樽.
最叻咋家姐,聽到國歌好開心

大宅

(1) 最叻話人"曳曳"、"打打"、"呢度呢度"、"吖吔"
(2) 當我迫佢飲奶時會叫"姨姨呀姨姨"(向褓母求救)
(3) 識叫: 爸爸、媽媽、姐姐
(4) 專登丟野落地,然後拍拍daddy,再指住嗰樣野(叫daddy幫佢執)
(5) 識:扶住企、扶住行、拍手、自己坐豬仔車向後"吞"
(6) 唔識/唔想:爬 & pa 响度
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

大宅

1.琳琳識叫 mama baba 包包
2.成日咩都掉落地下
3.扶住黎行
4.周圍去搵野 蚊落黎

首頁

尾頁

跳至