美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

美白??

禁止訪問

Re: 美白??

大宅

I want to know too

大宅

面膜我唔清楚, 但我用sofina隻美白精華, 我覺得好好..
我老公用過skii, 再用佢, 佢都話sofina隻美白掂!!!

禁止訪問

子爵府

candychan 寫道:
最近因陪個仔游水游得多,攪到自己晒到好黑,身就冇所謂,但塊臉茶左有成30度既太陽油都唔掂!!有冇人有好既漂白瞼膜之類既野介紹一下,唔該推介一下,我唔想做賓實呀

游水30度唔夠ga,怪唔之得你黑啦

大宅

面膜我唔清楚, 但我用sofina隻美白精華, 我覺得好好..

CarmenK,
是否新出的 Whitening Deep Science,你是否用精華素+去班筆呀? 你用了多久才收效?

我自已就覺得價錢好似貴了點。

複式洋房

我用緊一隻"意大利"牌子,佢有一個維他命C系列,美白同去斑好正架,我之前就真係成個賓賓同印傭咁架. 如有興趣,可以 send email 比我喎 !

[email protected]

bye bye!

複式洋房

重有重有, 仲有一支維他命C SPF15度防晒, 小朋友都

大宅

CarmenK:
請問sofina係邊樹有得買?幾大支左右?一支大約用幾耐?最後一個問題係幾錢呢?唔該~

好似好多地方都有counter, 上網好似話去adambeauty喎~
佢有3隻質地, 我用水質個隻, 因為lotion/美白筆我覺得太'立', (只因為我勁多油), 如果你皮膚無我咁油, 可能lotion都幾好.

我係counter買就around hkd415 (唔記得有無折喇~)
好似話adambeauty平好多, 但我未試過, 唔知係點嘅...

我淨係夜晚先搽, (朝早太趕, 唔得閒搽咁多嘢),
我一枝搽成3個幾4個月, (我覺得都幾大枝, 其實一次都唔係用好多, 少少地搽晒塊面, 少少濕濕地, 拍一兩下等佢乾.)
所以我可以用好耐...

大宅

Sue^_^ 寫道:
[quote]面膜我唔清楚, 但我用sofina隻美白精華, 我覺得好好..

CarmenK,
是否新出的 Whitening Deep Science,你是否用精華素+去班筆呀? 你用了多久才收效?

我自已就覺得價錢好似貴了點。[/quote]

我無用去班筆, 因為我一試就覺得太'立', 我只用質地水d個隻~~

我老公用左2-3枝skii, 銀色樽果隻美白, 佢話好似無料到, 所以我就轉呢隻比佢試, 點知佢用左一個月度, 已經同我講, 話呢隻掂, 話下次都要買呢隻比佢, 所以我咪又攞黎試囉, 點知我都覺得真係掂..

講真, 我唔係太多斑..(touchwood!).. 有幾粒印仔咁, 但我都睇得出, 好快就淺色左... 所以我一路都keep住用,

我想講, 佢隻uv cut milk 都好正, 我最怕'立', 以前寧願死都唔搽防晒, (因為我已經多油, 個人都未出街, 就一面油, no way!!!) 哈~~ 佢隻防晒一d都唔立...
我自己用rinse uv cut milk, 我另外買左枝勁d嘅比老公 (藍色樽, sorry, 我唔記得d名...),有個 '50' 係個樽面咖~ 佢去親打波就自己自自然會搽, 唔洗我叫添,

呢兩隻product from sofina 我覺得好好~ 可以試下

禁止訪問

大宅

我皮膚都好敏感, 敏感到睇醫生果隻, 都用uv cut milk, 都冇問題....不過, 我同你個case未必一樣, 不如你去請教你的家庭醫生.

請問敏感皮膚用有冇問題呢?thanks~

珊瑚宮

好媽媽勳章

我返工時都要喺烈日下暴晒架,最近買左支 SUISSE PROGRAMME 試吓,佢都係 FACE & BODY SPF 30,用左之後都幾正又唔(立),$228 150ml,平均 3 hrs再補一次就OK。

男爵府

我本身都係黑底再曬下就仲黑, 我游水已經搽SPF120但係都唔掂, 最慘連阿仔都似足我咁易黑, 次次同佢游完水都成件泳衣印呀 :-(

首頁

尾頁

跳至