嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

出街街如何戒片?????

請問各位:

我B女27months old, 在家可以在potty chair 尿尿唔駛著片, 但出街街如何戒片? 試過在街瀨尿, 請指教, 唔該晒!!!

禁止訪問

Re: 出街街如何戒片?????

公爵府

畀面勳章

我個囡2歲2個月已介片, 婆婆出街會帶多條褲,出街之前叫囡囡去一次厠所, 每行到有厠所既地方,都帶佢去一次小便,唔理佢有冇需要, 自自然佢就習慣有需要便去厠所既習慣

大宅

2019勳章

Thanks for Debbie 媽 and 烏龍媽媽!!

子爵府

有人教我,帶定尿片,如果在街找不到廁所,疴落片片到.

禁止訪問

大宅

2019勳章

烏龍媽咪:

Thanks a lot!!

大宅

我都係,出街用片褲,話比佢聽呢條係褲,
初時佢都照all,過左一個星期,佢無端端就識得話比你聽佢要去toilet!

我而家既疑難係街廁d toilet好高,亞仔唔可以就咁企響度all,
要抱起佢,又要幫佢逗住,好辛苦,佢未識自己逗住all,平時響屋企佢就可以彎身向前扶住幅牆借力。你地有咩建議﹖

首頁

尾頁

跳至