嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

為了個女認我,足足辛苦左10日,點知....

為了個3個月大的女認返我,每天放工就即刻返去揍女,同佢玩,行街,沖涼,餵奶,揍了4日個女跟返我,點知今個星期開會,晏了收工,我都有同佢玩,行街,沖涼,點知餵奶餵了2安就哭,哭了15分鐘,都係唔肯飲,工人抱返佢飲就即刻飲哂,我已經跟足工人的方法抱,都係唔制,我咁辛苦揍個女,倒頭來都係唔跟我,我真係好hurt又心淡呀,搞到我仲想放棄比工人揍返就算啦,因為我真的很累了,請問你地有咩方法教下我令到佢女跟我呀!!! :cry:

大宅

Re: 為了個女認我,足足辛苦左10日,點知....

I guess your daughter still not really know how to recognize people yet, she is still young. May be she did not feel good when you hug her. Just spare as much time with her. You can wake up a bit early & play with her if she wakes up early in the morning. Now, I wake up 30 mins. earlier every morning and play with my son. He wakes up really early in the morning. One day, she will recognize you. Don't worry

民房

飲奶時唔好比妳女見到工人.
你女唔係唔認妳.只不過更認工人.

別墅

cikao,
過渡期黎架! 我都試過個女係3-4個月的時候唔比我抱. 唔好唔開心, 到6個月開始佢就識分呢個係工人、你係佢媽媽, 成日痴住係要你抱, 到時你就煩啦!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔好擔心,我個仔細時都係咁架,現在好跟我。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.
該用戶已被刪除

別墅

Don't worry! 如果妳一心想佢認妳,妳太緊張,bb都感受到妳情緒,妳要放鬆心情同佢玩!
我女都係,細細個差不多3-5個月鍾意工人多過我,我都唔開心, 但係覺得工人惜佢所以就唔太計較,依家bb就要九個月啦,最痴我啦....

男爵府

我個時都係咁我重好唔開心~
佢一見到我就喊呀...之後6個月開始佢一見我放工返去佢就搵我抱啦!佢現在10個幾月weekend佢知道我放假一定跟我多佢係扭眼訓先搵工人(乙水)我仔仔知道我係媽咪!
佢一出街就痴住我唔跟工人o家!佢係屋企個時佢都唔搵工人!
放心bb細麻佢係痴住比到安全感個個人多d~
你比佢既時間小係咁大大下佢就知...你現在可以做既就係叫工人成日同佢講你係媽咪同埋放多d你既相出黎佢望多d就ok!個時我工人都係咁問我拎d相比bb睇多!你一有時間就去同佢玩~個時我半夜都起身同佢玩一陣!因為佢半夜起身多~
加油!

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

大宅

試吓夜晚陪個囡瞓覺覺豬呀, 等佢瞓到好林先至放番bb落床, 我發覺甘樣, 第二日阿囡好冧我架, 因為佢知我陪伴佢漫漫長夜

大宅

唔好 呀﹗
我覺得揍BB就好似豬仔錢箱,要一點一滴o架﹗
我初初都唔想咁忙,但係生活就要番工,BB大大吓會明妳辛苦﹗

首頁

尾頁

跳至