懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

人哋話大肚唔好聯針線, 咁織冷衫算唔算呀?

侯爵府

Re: 人

bgirl,

我上次連聯針線都唔敢, 點咗我老公幫我搞. :mrgreen:
bgirl 寫道:
應該唔算掛...
我大肚時又有織冷衫,又玩十字繡,又串珠.....都生左個健健康康既bb.
不過,如果要穿針聯線就唔好係床上做就真...

大宅

唔好係張床到做.我20weeks去左照詳細超聲波,都已經見到bb無兔唇啦!e生話宜家無之後就無架啦!所以我都好放心,我有係廳到斷線呀!我老公正燈,不過咪大聲d叫bb你行開呀!唔好走過來.

公爵府

好媽媽勳章

Re: 人哋話大肚唔好聯針線, 咁織冷衫算唔算呀?

我有織冷衫ar..........

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

千萬唔好o係床上面做呢d野就得架喇~~
我媽咪話真係關事,會影響到bb既發育架~~
我試過問佢如果屋企鑽野呀,"dub"野呀我o係度咁會點呀??
佢話bb個頭會有"燶"...我話係咪架...佢話你睇下你個妹...唉...
因為我個妹29週就出世,係早產...重有腦積水等等...未夠一歲都已經o係威爾C做左N次腦科手術了 :-( ...所以大家都係要小心d呀 :-P

侯爵府

kawai928,

咁我想問, 如果屋企真係要釘釘dup dup, 係咪只要大肚果個唔在場就可以架啦?!
kawai928 寫道:
千萬唔好o係床上面做呢d野就得架喇~~
我媽咪話真係關事,會影響到bb既發育架~~
我試過問佢如果屋企鑽野呀,"dub"野呀我o係度咁會點呀??
佢話bb個頭會有"燶"...我話係咪架...佢話你睇下你個妹...唉...
因為我個妹29週就出世,係早產...重有腦積水等等...未夠一歲都已經o係威爾C做左N次腦科手術了 :-( ...所以大家都係要小心d呀 :-P

大宅

都係要避忌下,我第一胎吾知係咪因為咁先至有兔唇. :-(

子爵府

minimon 寫道:
kawai928,

咁我想問, 如果屋企真係要釘釘dup dup, 係咪只要大肚果個唔在場就可以架啦?!

係呀~~唔係淨係自己屋企呀~~
如果去到人地屋企/街上既舖頭等等都係整緊呢D野就要自己避開喇~~
bb會小氣架~~
我個bb...好誇張呀...我屋企除左同老公之後...佢阿哥阿嫂重有佢地個仔...佢個仔好鐘意撞對門入黎問我地攞mumug章喎...咁我地都會同佢講下野咁啦...但呢排...佢一入黎,我就覺得佢好煩...唔鐘意同佢講野~~而且我老公一同佢講野...BB就會係咁踢...唔講就冇事喎...已經好多次係咁喇~~所以我好驚bb會小氣呀~~
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

禁止訪問

大宅

嚮廳梳化聯針得吾得架?????

子爵府

kk-can 寫道:
嚮廳梳化聯針得吾得架?????

我諗都係唔好喇~~
我依家連剪手指甲都要專登落床坐o係椅上面剪...超麻煩...
重有呀...如果要整呢d野都唔好坐o全地上面呀~~
吸埋吸埋d地氣...對bb唔好呀~~

複式洋房

我有用較剪剪野 我訓間房只燈有兩個燈膽 平時少開就只裝一只燈膽 呢排就開返兩個 但開兩個就成日燒 今日燒呢個換只好的 聽日另一個又燒又換 換時要企系床上換我都系張床上 唔知會唔會有影響呢 驚驚

大宅

我有織野呀,仲有0係床上織添. 我估織野唔怕卦.

我覺得呢家野就真係信則有不相則無.
我有0個時,未到三個月,我老公就0係房0度,dum釘啦.跟住又有人0黎整門鑽門....
0個時我都有0的驚架. 我老公仲想郁張床架,不過我極力反對....
好彩touchwood,我囡囡出世都完好無決0者

男爵府

熱血勳章

我都完全唔信,有無咁準架…

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

老人家話在床上唔好剪野, 因為話會剪到 BB 個咀, 第時 BB 會兔唇. 而用針線聯野, 又話 BB 第時講野唔叻. 這些都係傳說, 不過, 我唔相信.

因為, 我駝仔時, 都在床上織左好多冷衫比仔仔, 連剪野及聯野都試過啦. 我仔仔什麼事都無, 佢講野既能力仲好高.

複式洋房

睛靈勳章

睇完你們的分享我好驚 , 因為我有試過坐在梳化用針線 , 安裝工人亦試過在我不在家時鑽牆 , 我沒有做詳細超聲波 , 現在25週幾仲可以做嗎? 3d / 4d 可以照到免唇或 ………我好擔心呀 !!!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都唔敢用針線呀~ 老人家話唔好咖, 有需要既時候我都係叫我二姑奶幫我~

大宅

我乜都冇做,好避忌,阿女咪又係面上有粒胎痣(o係眉尾附近)!

首頁

尾頁

跳至