在職全職

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

3 Kids,

請移玉手。

子爵府

報到

子爵府

珊迪,

又至於話好甘既, 但無乜精神, 咪又懶左入黎 lor

子爵府

珊迪,

吉豬島個 d 暖水袋好 ng 好用? 我而家呢個成公升水, 都 keep 到好耐下. 早輪上網買左個 吉蒂 既, 個毛同個水袋連在一起, ng 好用, 個塞又 ng 多 fit, 放棄左

子爵府

珊迪,

我一向 ng 用 手雞 既 alarm, hahahaha
所以我無樹
其實個日都係公眾假期, 應該 ng 太多人要返工 0者

琥珀宮

熊玫瑰:

可能係冬眠,今日做做下野我都舂眼瞓,諗起睇王祖賢及張曼玉果一齣電影《青蛇》,改篇自李碧華同名小說,而佢都係跟據《白蛇傳》去寫。電影中講白娘娘與小青,對住白娘娘個相公在打邊爐,外面大雪紛飛,佢兩條蛇不禁舂眼瞓,因為蛇習慣冬天冬眠。

你同我都係怕凍之人,遇上冬天上佳活動係眠。 你冇精神,亦有可能係病癒元氣大傷,要睇中醫補番個底喎。

原帖由 PrettyBlackRose 於 11-1-5 11:02 發表
珊迪,

又至於話好甘既, 但無乜精神, 咪又懶左入黎 lor

琥珀宮

熊玫瑰:

吉豬呢一個細細個,可以入到半公升水,用左一次,可能我入公司熱蒸餾水,所以暖得2、3個鐘咋,不過我睇說明書講唔好入100度全沸水,大約70度熱好勒。呢隻如果可以維持熱耐d就好勒。

我阿妹係前年經佢做facial間美容店,買左個叉電式暖袋,係大陸貨,不過佢話好用喎,唔洗入水咁麻煩,都暖到成晚架。見佢話幫我買多個都冇。

原帖由 PrettyBlackRose 於 11-1-5 11:04 發表
珊迪,

吉豬島個 d 暖水袋好 ng 好用? 我而家呢個成公升水, 都 keep 到好耐下. 早輪上網買左個 吉蒂 既, 個毛同個水袋連在一起, ng 好用, 個塞又 ng 多 fit, 放棄左 ...

琥珀宮

熊玫瑰:

我以前用部手機當鬧鐘賴個野,所以我都唔再用手機響鬧,果部係諾基亞6300,響鬧裝置壞左,果時我覺得手機都係信唔過。一直用番最原始既鬧鐘叫我起身。

原帖由 PrettyBlackRose 於 11-1-5 11:05 發表
珊迪,

我一向 ng 用 手雞 既 alarm, hahahaha
所以我無樹
其實個日都係公眾假期, 應該 ng 太多人要返工 0者

子爵府

原帖由 SandyKL 於 11-1-5 22:57 發表
熊玫瑰:

可能係冬眠,今日做做下野我都舂眼瞓,諗起睇王祖賢及張曼玉果一齣電影《青蛇》,改篇自李碧華同名小說,而佢都係跟據《白蛇傳》去寫。電影中講白娘娘與小青,對住白娘娘個相公在打邊爐,外面大雪紛飛,佢兩條蛇不禁舂眼 ...

珊迪,

睇過 la, ng 得既:;pppp: :;pppp:
一味話我虛...濕
係 gum 話我腎虛定濕, 猛問我有無腰骨痛
但我真係無呢

子爵府

原帖由 SandyKL 於 11-1-5 23:03 發表
熊玫瑰:

吉豬呢一個細細個,可以入到半公升水,用左一次,可能我入公司熱蒸餾水,所以暖得2、3個鐘咋,不過我睇說明書講唔好入100度全沸水,大約70度熱好勒。呢隻如果可以維持熱耐d就好勒。

我阿妹係前年經佢做facial間美容 ...

珊迪,

下?? ng 入全沸水 gum 搞笑?
我呢個入 100度 滾水, 第二朝都仲係暖暖地 ka

子爵府

原帖由 SandyKL 於 11-1-5 23:07 發表
熊玫瑰:

我以前用部手機當鬧鐘賴個野,所以我都唔再用手機響鬧,果部係諾基亞6300,響鬧裝置壞左,果時我覺得手機都係信唔過。一直用番最原始既鬧鐘叫我起身。

珊迪,

我一向都無靠手雞 alarm ka
好間 ng 中會用下
但我好怪, 一但 set 左 個 alarm
都 ng 駛佢叫, 我己經醒mouth:

琥珀宮

熊玫瑰:

轉過第二個試下。

原帖由 PrettyBlackRose 於 11-1-6 17:47 發表

珊迪,

睇過 la, ng 得既:;pppp: :;pppp:
一味話我虛...濕
係 gum 話我腎虛定濕, 猛問我有無腰骨痛
但我真係無呢

琥珀宮

熊玫瑰:

係喎,說明書係咁寫,應該都係既,一旦漏水出黎,冇咁傷,責任問題,費時俾d客告間公司。

原帖由 PrettyBlackRose 於 11-1-6 17:49 發表

珊迪,

下?? ng 入全沸水 gum 搞笑?
我呢個入 100度 滾水, 第二朝都仲係暖暖地 ka

琥珀宮

熊玫瑰:

有心理負擔?其實單一倚賴一響鬧都唔係好妥,我依家只靠一個鬧鐘,如果冇電停左點算呢?手機與鬧鐘與時並進就最好咯。

原帖由 PrettyBlackRose 於 11-1-6 17:51 發表

珊迪,

我一向都無靠手雞 alarm ka
好間 ng 中會用下
但我好怪, 一但 set 左 個 alarm
都 ng 駛佢叫, 我己經醒mouth:mouth:" />

子爵府

原帖由 SandyKL 於 11-1-6 20:02 發表
熊玫瑰:

轉過第二個試下。

珊迪,

遲下至算 la

子爵府

原帖由 SandyKL 於 11-1-6 20:04 發表
熊玫瑰:

係喎,說明書係咁寫,應該都係既,一旦漏水出黎,冇咁傷,責任問題,費時俾d客告間公司。

珊迪,

但 70度....ng 夠我地怕凍人仕 wor

子爵府

原帖由 SandyKL 於 11-1-6 20:06 發表
熊玫瑰:

有心理負擔?其實單一倚賴一響鬧都唔係好妥,我依家只靠一個鬧鐘,如果冇電停左點算呢?手機與鬧鐘與時並進就最好咯。

珊迪,

或者 la......不過我同老公一人一個 alarm
怕且 ng 會兩個一齊無電 gum 黑掛
同埋班嘩鬼都會起身

琥珀宮

熊玫瑰:

講得對,我今日重新睇說明書,係我記錯左,冇話100度唔得。今日係公司再用熱蒸餾水,冇幾耐就唔夠熱,真夠煩。

原帖由 PrettyBlackRose 於 11-1-10 12:00 發表

珊迪,

但 70度....ng 夠我地怕凍人仕 wor

琥珀宮

熊玫瑰:

同我屋企差唔多,我老公用佢部手機當鬧鐘,而我係鬧鐘係鬧鐘。我果班唔會嘈到我地咯,工人一早起身攪掂佢地番學,所以鬧鐘唔識響,可能要爆門先識起身。

原帖由 PrettyBlackRose 於 11-1-10 12:01 發表

珊迪,

或者 la......不過我同老公一人一個 alarm
怕且 ng 會兩個一齊無電 gum 黑掛
同埋班嘩鬼都會起身

琥珀宮

老公講起幾時唔用工人,佢話等Yola讀中學就炒工人,咁我話唔得,就算Yola上左中學,都要搵人煮飯清潔架,佢話到時係我工作,我已享受左咁多年。

嘩!大佬,講到我做少奶咁,全屋最辛苦係佢:;pppp:

首頁

尾頁

跳至