婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

避孕藥一問 ,有無人食緊 (優思明)

請問你地有無人食緊 (優思明) ?
對此藥有無意見呀?
你地食藥是不是一家要看醫生等醫生介紹 ,一或自己隨便去買 ?
我有一個5歲女女和8個月仔仔 , 閑時返下 freelance湊下仔...

我的blog
http://hk.myblog.yahoo.com/chancharlize/article?mid=1357&prev=1373&next=1342
該用戶已被刪除

Re: 避孕藥一問 ,有無人食緊 (優思明)

男爵府

我試過惠氏的"輕樂偶",好差,食了1個月,出血(少量)出了1個月,好煩,說明書有講過,初期3個月,可能會有少量出血的問題

看醫生後,醫生介紹了"優思明",我覺後幾好,無出血的問題

大宅

Dreyers &Happybaby&moms

多謝你們的意見 ,我而家食緊"美意避" ,又係完經期後都不停出小血 , 說明書又係話正常 ,不過我心諗既然"優思明"係最新的產品 , 就不如一試啦 ,看完你們的意見 ,咁我都會買啦 !

你們由一隻藥換另一隻藥 ,有無停7日先開如呀 ?

我有一個5歲女女和8個月仔仔 , 閑時返下 freelance湊下仔...

我的blog
http://hk.myblog.yahoo.com/chancharlize/article?mid=1357&prev=1373&next=1342

伯爵府

如果你之前的藥也是21日,就照舊停7日才開新藥(優思明). :-P

大宅

Dreyers 寫道:
我試過惠氏的"輕樂偶",好差,食了1個月,出血(少量)出了1個月,好煩,說明書有講過,初期3個月,可能會有少量出血的問題

看醫生後,醫生介紹了"優思明",我覺後幾好,無出血的問題

我幾年來一直都食"輕樂偶",無什麼特別. 只是m來少了.
我見之前都有bk媽咪說"優思明"好, 諗住轉下, 但醫生說食開"輕樂偶"無事就唔好轉.
**Loving You**
該用戶已被刪除

公爵府

我剛剛生完, 睇私家醫生都介紹我食呢隻, 話份量輕 d 喎.

想問下, 食左呢隻避孕丸, 會唔會肥 d 架, 醫生話唔會, 但怕怕 :-|
[/url]

首頁

尾頁

跳至