跳至

首頁

尾頁

大宅

產婦衛生巾

請問產婦衛生巾分有扣和黏貼兩種,有何不同用處?應選擇哪款?
開心寶寶祉翹仔[/url]

禁止訪問

Re: 產婦衛生巾

男爵府

babyellow

點解入院待產時要用產婦衛生巾?????

唔係生完之後至雖要用架咩?

禁止訪問

男爵府

babyellow

OH........... icic, thanks!

別墅

請問網褲喺邊度買, 大約幾錢呀?

babyellow 寫道:
[quote]
tabo817 寫道:

你兩樣都買,扣果隻買兩包,kotex好過護理寶。
因為你入院待產時,嬏嬏唔俾你著under,所以貼果種唔arm用的,到你生左,有惡露,就用網褲加貼果隻...[/quote]

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

早兩日因為流啡入院...咁要留衛生巾比醫生睇,...佢地叫我用產婦衛生巾易睇d...第一次見到喇...我老公幫我買左扣果隻...但係我又想問呀...
咁待產時唔著得底底...咁其實有扣都係有個圈圈扣住塊產婦衛生巾姐頭尾...咁到時點搵野"dove"住佢呀...唔比著底底喎...咁點固定塊巾巾呀??

大宅

要買一卷無彈性的繃帶,剪成四條,串住d扣,綁在腰間
開心寶寶祉翹仔[/url]

大宅

我見jusco有得買,8月bb展都有~唔貴,幾十蚊左口幾條啦~

咁平???我係萬寧買幾十蚊一條喎~~

子爵府

tabo817 寫道:

嘩...乜原來咁麻煩既...唔怪之得我媽咪叫我唔好買晒扣果隻,淨係買一包算啦~~
佢話係超級麻煩...但又冇同我講點用...所以我好不解...依家終於知道喇~~thz~~~
但係點樣剪先岩呀??

伯爵府

LibraMum:網褲通常買產婦衛生巾就送兩條。
LibraMum 寫道:
請問網褲喺邊度買, 大約幾錢呀?

[quote]
[quote]
tabo817 寫道:

你兩樣都買,扣果隻買兩包,kotex好過護理寶。
因為你入院待產時,嬏嬏唔俾你著under,所以貼果種唔arm用的,到你生左,有惡露,就用網褲加貼果隻...[/quote][/quote]

伯爵府

kawai928:如果係去私家生就唔洗買扣個隻,因為私家一生完就可以著網褲,所以可以用貼個隻。
kawai928 寫道:
[quote]
tabo817 寫道:

嘩...乜原來咁麻煩既...唔怪之得我媽咪叫我唔好買晒扣果隻,淨係買一包算啦~~
佢話係超級麻煩...但又冇同我講點用...所以我好不解...依家終於知道喇~~thz~~~
但係點樣剪先岩呀?? [/quote]

子爵府

jove 寫道:
kawai928:如果係去私家生就唔洗買扣個隻,因為私家一生完就可以著網褲,所以可以用貼個隻。

唔係呀...我會o係瑪嘉烈生架~~
咁政府醫院係咪一生完唔比著底底??
同埋點解要著網褲既??著普通底底有咩分別呀??

伯爵府

kawai928

”網褲”係有流通空氣作用.會陰傷口無咁易發炎.

伯爵府

kawai928 :網褲===當under著,d料就好似我地睇跌打包著d藥o個個網袋咁。不過就係under型。

複式洋房

網褲通常買產婦衛生巾就送兩條- 我在mannings & Watsons看產婦衛生巾, 都冇寫/加有送網褲, 那裡買會有呀!
那隻品牌會有?
[/url]

別墅

我在mannings 見到一隻有黏貼的產婦衛生巾就每包送一條網褲。
另在 Jusco 買 Kotex產婦衛生巾,每包只賣$15.9. mannings 賣 $19.9.

TINNIE 寫道:
網褲通常買產婦衛生巾就送兩條- 我在mannings & Watsons看產婦衛生巾, 都冇寫/加有送網褲, 那裡買會有呀!
那隻品牌會有?
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

子爵府

Able 寫道:
我在mannings 見到一隻有黏貼的產婦衛生巾就每包送一條網褲。
另在 Jusco 買 Kotex產婦衛生巾,每包只賣$15.9. mannings 賣 $19.9.

我o係百佳見到一隻有話送兩條網褲既產婦衛生巾...包裝紅紅地,粉紅色咁既~~不過我媽咪話果隻係新出既,牌子好似係護理寶出既~~
但應該冇咁好用~~因為媽咪話Kotex產婦衛生巾係好多產婦用既,信心保證少少囉~~

p.s*重有野想問...請問網褲係咪用完即棄架??
咁如果計番...要o係醫院住...3日啦,咁應該帶幾多條呀??

伯爵府

kawai928

網褲通常都係用完即棄.因為,最初幾日d 惡露係幾勁(當然係講順生產,因為,開刀醫生都已幫你清咁一d).

醫院會suggest 帶至少6條.(其實好多地方買都係1pack有6條), 我覺得真係唔夠才叫老公再買.

首頁

尾頁

跳至