育兒好物

跳至

男爵府

你o地bb的英文名

我仲未幫囡囡改英文名 如唔介意有可能我會"抄"考的話 請post
Don't worry!Be happy!

大宅

Re: 你o地bb的英文名

我有想過若係生女的話,我會改 Sharon or Agnes。

別墅

My bb daughter is Vanessa :lol:

複式洋房

我幾鍾意antonia∼含有無價寶o既意思,我朋友個女都係叫antonia,佢好精靈,活潑添...

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章

可否提供中交名參照?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實, 你想用什麼字頭既英文名呀?

好似我仔仔咁, 由于我同我老公既中文名既英文譯音係 "K" 字, 所以, 仔仔既英文名係 K 字頭. 哈哈!

你其實想唔想找一個同你囡囡差不多譯音既英文名?

別墅

我女女叫Samantha~
原本想用Charlotte,但又想佢同我一樣用S字頭...所以就放棄左~Charlotte幾好呀~Chloe都好呀
過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

大宅

2019勳章 熱血勳章

Mikaela

Gabrielle
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm
該用戶已被刪除

大宅

Glossimar

洋房

my bb is already 4mth, i still can't find a good eng name for her!!! any good idea? I hope the name means 'my precious'

大宅

my babies name are : Jasmine (for my daughter) & Justin (for my son)
我家有2個寶貝

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

My daughter's name is Rachel. Now I am looking for a English name for my son....is Zachary good?

男爵府

十分感激! 各位sisters & moms,
我囡囡中文名 ~ Hong Ching
我沒有諗過囡囡英文名同自己英文名同一個宇母 ~ 我個係J 字頭, 請各位多多幫忙
Don't worry!Be happy!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

my daughter is Ursula

複式洋房

我個女叫柏彤,英文名叫peggy
出世紙都有加埋~~

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果係想要j字頭,
女性化d可以考慮janice,jessie

中性少少可以諗jodi, jackie

如果係想同hon ching似可以考慮constance, connie

別墅

我朋友個BB囡叫Lian(姓林),都幾簡單易記

大宅

My son english name is Willie, chinese name is 諱諾. His birth cert. also has english name.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

複式洋房

我囡囡叫Inez
candietweety 寫道:
可否提供中交名參照?

跳至
熱門主題