跳至

首頁

尾頁

別墅

分娩後需俾'尿尿'姑娘,方可出院... ????

你地有無聽過, 如果生完,姑娘問攞'尿尿'攞唔出,要插喉...
stay多幾日架.....????
?-( ?-( ?-( ?-( ?-(

大宅

Re: 分娩後需俾'尿尿'姑娘,方可出院... ????

我個friend 6月頭生完, 佢話嗰幾日都去唔到大, 出院嗰朝佢主動同姑娘講, 佢驚太用力會整親個傷口, 之後姑娘比咗杯野佢飲, 飲完就痾到啦。

別墅

個姑娘咁好人?!
我聽係"威記" 生既同事講, 佢話佢痾唔出...
姑娘同佢講. 轉頭痾唔到就插喉...
唔會咁好service架....
你朋友遇到個姑娘真係好人...

男爵府

好媽媽勳章

我個朋友生完 屙唔到尿尿 要放尿 直至佢自己屙到尿尿先可以出院 佢住左成十日院 因為太用力生BB攪到唔識尿尿同屙唔到大大, 佢出院前幾日好辛苦仲係去唔到 叫醫生同佢灌腸
就屙到喇 仲屙左好多~_~"因為成十日冇去.......好辛苦~

子爵府

我奶奶話生完姑娘就會叫你飲水,儘快去第一次小便,佢話o個時o岩o岩生完瞓o係床度,個傷口痛唔敢亂郁,又淨係得個杯,唔知點飲水,所以買定o左個有飲管o既杯俾我,咁就瞓o係度都飲到水啦。如果各位擔心有咁o既情況,都可以準備定一個帶入院呀。

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

係呀, 第一次尿尿同大大都係好重要的. 去尿尿時, 因為唔可以落床, 可以叫姑娘幫手將床背攪高, 坐係度痾比瞓喺度易好多! 至於大大, 我生完後, 我老公會帶埋支西梅汁黎, 飲大半支, 約第二日就有料到, 只要痾得出就合格嘞! 你地可以試下work 唔 work!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題