論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

百密一疏昨日被工人發現入境處批新工人的visa信,但新工人要14號才有機位到香港,如果現在抄佢又無人睇我99,唔知佢會點想?希望佢無乜所謂吧!

男爵府

你是炒她?
[

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

咁佢當時有乜反應 ? 如發晒癲就即炒啦 mouth: , 如果佢無野, 倒不如大家攤開黎傾

原帖由 hotsing 於 11-1-6 08:42 發表
百密一疏昨日被工人發現入境處批新工人的visa信,但新工人要14號才有機位到香港,如果現在抄佢又無人睇我99,唔知佢會點想?希望佢無乜所謂吧!

男爵府

我係想抄佢架啦,但想等到新工人來才抄佢。佢現在扮無野,唔知佢會唔會有時間做準備。

男爵府

我都打算抄佢,都唔知有乜好同佢講....!

原帖由 twins214wy 於 11-1-6 08:56 發表
咁佢當時有乜反應 ? 如發晒癲就即炒啦 mouth:mouth:" /> , 如果佢無野, 倒不如大家攤開黎傾

別墅

咩都唔好講, 扮無野....
因我都同你一樣...

男爵府

我上個月炒我ex工人前又係新工人與舊工人遇到正着,當時舊工人即時黑面(不過佢時常黑面的)我又當無嘢發生,夜晚佢同人傾電話又好似無乜嘢,仲騎騎笑添,但第二朝又黑面,為咗安全起見,我叫咗我媽來看住工人湊bb,我媽話我知當日舊工人已執定行李,為免夜長夢多,我c6收工後即時帶番agent度炒佢,幸好新工人可以好快上到工

別墅

原帖由 vivienfong 於 11-1-6 09:57 發表
我上個月炒我ex工人前又係新工人與舊工人遇到正着,當時舊工人即時黑面(不過佢時常黑面的)我又當無嘢發生,夜晚佢同人傾電話又好似無乜嘢,仲騎騎笑添,但第二朝又黑面,為咗安全起見,我叫咗我媽來看住工人湊bb,我媽話我知 ...

點解會"遇到正着"嘅?

男爵府

因agent叫新工人帶份文件來我家簽,原本叫佢在樓下等,唔知佢聽唔明定係早到咗,就直接上來我家給我(因曾到我家試工)

男爵府

希望順利崖到下星期六抄佢啦!

原帖由 charmaine0301 於 11-1-6 09:39 發表
咩都唔好講, 扮無野....
因我都同你一樣...

別墅

原帖由 hotsing 於 11-1-6 15:48 發表
希望順利崖到下星期六抄佢啦!

佢係睇到個信封啫... 佢點知內容是什麼? 佢最多都係知道係immigration寄來啫... 我就扮唔知, 都係估估下啫...

男爵府

最衰係入境處封信接得衰,把我家地址接高左,剛剛把新工人個名show在window envelope 右下角,我想佢一睇就知啦,係一個印尼名!個信封仲係入境處信封。其實封信根本無用,因agency已幫我取了visa,入境處只是通知我一聲話個visa出咗!激c我!

我唯有扮無野....!

原帖由 charmaine0301 於 11-1-6 17:27 發表

佢係睇到個信封啫... 佢點知內容是什麼? 佢最多都係知道係immigration寄來啫... 我就扮唔知, 都係估估下啫...

別墅

原帖由 hotsing 於 11-1-7 13:47 發表
最衰係入境處封信接得衰,把我家地址接高左,剛剛把新工人個名show在window envelope 右下角,我想佢一睇就知啦,係一個印尼名!個信封仲係入境處信封。其實封信根本無用,因agency已幫我取了visa,入境處只是通知我一聲話 ...

咁immigration真係好玩野喎... 我嗰個就只係見到immigration有信寄比我... 不過唔要點解immigration寄左2封來...

男爵府

原帖由 hotsing 於 11-1-7 13:47 發表
最衰係入境處封信接得衰,把我家地址接高左,剛剛把新工人個名show在window envelope 右下角,我想佢一睇就知啦,係一個印尼名!個信封仲係入境處信封。其實封信根本無用,因agency已幫我取了visa,入境處只是通知我一聲話 ...
我請呢個新工人時入境處一封信都無寄過俾我喎

別墅

原帖由 vivienfong 於 11-1-7 14:34 發表
我請呢個新工人時入境處一封信都無寄過俾我喎

咁可能寄左去agent度...

禁止訪問

男爵府

因為我係住村屋,基本上係無信箱....
最慘係我已估到有機會收入境處的信,所以已申請了郵局的郵件轉遞服務,但因為封信接高咗睇唔到個收件人,佢地照寄去屋企....!我自問整個抄工人計畫都好精密,但真是人算不如天算....!
其實做僱主真係好慘,抄人好似做賊咁!

原帖由 spiderpig 於 11-1-7 15:11 發表

點解你哋會俾工人見到入境處封信嘅? 你哋有俾信箱鎖匙工人?

別墅

原帖由 spiderpig 於 11-1-7 15:11 發表

點解你哋會俾工人見到入境處封信嘅? 你哋有俾信箱鎖匙工人?

我係因為家人攞左返屋企後無放好...

男爵府

咁你真係幾慘!

原帖由 charmaine0301 於 11-1-10 10:13 發表

我係因為家人攞左返屋企後無放好...

首頁

尾頁

跳至