美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 我真係要減肥啦....

男爵府

我都係呀...好似愈來愈肥tim呀.... :-(
我稔住食代餐+游水
好似跑步係最得架,不過我跑完會knees 痛呀..
可能因為太重啦....

你有咩計劃呀..??

民房

My situation is same as you.....味生前109磅, 臨生154磅, 依家仲有124磅(my son now is 3&half months) 1months ago, I have tried郭羨妮代言嗰隻”自然瘦”同埋”纖腰瘦”飲咗1個星期呵足4日 (一日呵5次) so I stopped and nothing to try now la.
Every fit fit mama, any good ideas to help us!!!!

別墅

從今天起,我一定要開始減肥 :-(

昨日去黛安芬買泳衣,個 sale 話:小姐,我睇你要著嘅 XL size ,不過只得幾款可選擇,你試下先啦

大宅

我都要最小減20 lbs.先回復未大肚前既體重...如果可以希望可減30 lbs...

我一個半月前試過針灸都冇用, 所以我決定做運動和吃小D去減肥...我今個星期開始去做gym, 一星期兩次,再加 tennis 一次, 希望可減到啦! 一齊努力!

大宅

megmama,
我連XL 都著唔落... :-( :-( 我要去瑪莎買超大泳衣!!! :tongue:

大宅

好媽媽勳章

我都係好肥...未生就120,
有BB最重180,生完160,
現在138磅
目標係減15磅!!!
大家互相鼓勵la!!!!
我現在唸住節食同做運動...
你地有無有效的減肥方法教吓我呀?
加油加油!!!!!!!!!

別墅

fatping1 寫道:
megmama,
我連XL 都著唔落... :-( :-( 我要去瑪莎買超大泳衣!!! :tongue:

fatping1,
最興係有三個女人又係試泳衣,試中碼,鬼咁 fit ,仲走出黎 catwalk 叫 (好大聲): 唉吔!好鬼肥,要減肥呀! :tongue:

大宅

megmama,

冇計,鬼叫我地要生BB,唯有減肥啦...我都冇心情買衫因為冇size.... :-| :-|

大宅

wyy922,

你打算怎樣減呀? i think the only way is still exercise + diet... no other quick way...

禁止訪問

民房

hi,各位;

我都係要減肥,生之前110,有bb就15x,因為唔記得
生之後140,我個仔2.8歲.我依經過2個月食少d就124
(有時123),希望同你地分享下我情況,我會得閒報告下

早餐 : 代餐
午餐 : 生果/菜沙律
小食 : 梳打餅
晚餐 : 唔食飯,食雞,菜(仍有油)
最重要係我少食左飯同飽.
目標 : 108磅.....好遠呀.

joshua1118

:-( :-(

大宅

wyy922,

你要唔要返工呀?? 我要返工所以只可放工後才做運動...

我都諗過早上跑步,但都實行唔到因為我想返工前同BB玩一陣... 冇時間呀! 一星期只可做三次運動...

民房

今期忽然一週送咗本"食得瘦"裹面啲餐單好似幾容易跟, 試一試先.

大宅

joshua,

你個餐單食好小野,我諗多數都跟唔到...現在戒食甜品先....

民房

fatping1

其實我都同意,我起初都覺得好肚餓,之後我每日將份量減d,再減d,由一碗飯減半碗,每日少d少d,

之後慢慢習慣,而下午之沙律加一d雞肉同雞蛋,因為自己唔鐘意做運動所以就只可以食少d,不過有一樣更正,就係我2個月前係由132磅開始減的.

大家努力

男爵府

好媽媽勳章

睇到呢個topic.....我先真係要減肥呀 :-(
我未有BB前都好肥架喇 臨生時過二百磅喎.........
而家 :-( 都係差唔多~~有時仲有人問我係咪有左
hurt死我喇~~~~~~~都怪自己太放肆~ :-(

別墅

饅頭媽媽(町):
我之前都180磅架,而家都成功減左,唔好灰心啦
饅頭媽媽(町) 寫道:
睇到呢個topic.....我先真係要減肥呀 :-(
我未有BB前都好肥架喇 臨生時過二百磅喎.........
而家 :-( 都係差唔多~~有時仲有人問我係咪有左
hurt死我喇~~~~~~~都怪自己太放肆~ :-(

男爵府

等我都黎幫你 打打氣喇:

我今年2月尾生完第2胎........坐月時重達136lbs........返工時132lbs........5月11日開始跑步.........係星期一至六朝早6:00起身........7:00返去沖身然後返工.........到昨日上磅..........已降到124lbs........距離目標只有6lbs........"美麗在望" ........一齊努力........變回苗條淑女.

民房

babyjerry

其實你真係好利害,好有恆心,要星期一至六一大清早就起身,我自問真的做不到,所以我只好節食,

同大家報告下先:

今天上磅 : 123(早上)
目標磅數 : 108(真係好遠呀....
因為放假,所以放鬆食左我最喜歡的甜品
明天要努力開始節食大計

大家一定要努力,唔好放棄,有恆心一定得.
:-(

首頁

尾頁

跳至