網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

昨日早上淘了一件晚裝,因為急用叫個賣家發順風,點知佢話現在出口的全部要比全名喎,但早2日另一個賣家不用全名都可以送到來,所以最後我都沒有比全名,唔知大家有沒有預到這情況??
(唔知是不是我唔肯比全名佢,到現在都未發貨?!)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

我岩岩寄 ems 都唔使wor ..

原帖由 cherrychung 於 11-1-6 17:04 發表
昨日早上淘了一件晚裝,因為急用叫個賣家發順風,點知佢話現在出口的全部要比全名喎,但早2日另一個賣家不用全名都可以送到來,所以最後我都沒有比全名,唔知大家有沒有預到這情況??
(唔知是不是我唔肯比全名佢,到現在都 ...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小心比人套資料!

男爵府

好媽媽勳章

你收貨地址都應該會有收貨人姓名ga,點解專登要問全名!

C.C MUN

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

呀!完來唔使全名既咩?我次次都係收貨人全名既喎!唔使嫁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

我淘過n次都只係留 "咩"太甘咋 ...

原帖由 梅媽媽 於 11-1-6 20:40 發表
呀!完來唔使全名既咩?我次次都係收貨人全名既喎!唔使嫁

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

正常就唔駛全名
但我有次用EMS個郵差叔叔上黎時就話"下次你最好寫返全名啦, 因為可能要對身分證架"

男爵府

BK Milk勳章

EMS SUPPOSE係要GA
其實掛號都要, 如果屋企冇人收掛號的話, 果個人拎住張咭返去郵局係拎唔到件GA
不過EMS就可以再派先以郵差諗住同一地址冇錯啦

伯爵府

好媽媽勳章

上次我發順風個賣家都話要收件人全名,
我有比佢呀~
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

EMS 我都有比全名,郵差仲要對我張身份証先比我簽收,可能果次我包貨好大包!
原帖由 April_B 於 11-1-7 04:42 發表
EMS SUPPOSE係要GA
其實掛號都要, 如果屋企冇人收掛號的話, 果個人拎住張咭返去郵局係拎唔到件GA
不過EMS就可以再派先以郵差諗住同一地址冇錯啦
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

剛見到丁玲要求以後都要寫真名...??

[自動回復]亲们,收件人现在要改为丁玲转你自已的真实名字哟,自行跟进物流。谢谢合作

子爵府

順風係一定要ga,因為驚中國海關要打稅嗎!!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我開支付寶果陣用真名ga,所以除左login名,寄比我係用真名ga~

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我都係用全名,不過係英文

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原帖由 Mimmy 於 11-1-7 00:57 發表
正常就唔駛全名
但我有次用EMS個郵差叔叔上黎時就話"下次你最好寫返全名啦, 因為可能要對身分證架"
我次次收ems都要拎身分證對名架

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 hinhin_ma 於 11-1-7 15:20 發表
剛見到丁玲要求以後都要寫真名...??

[自動回覆]親們,收件人現在要改為丁玲轉你自已的真實名字喲,自行跟進物流。謝謝合作

我啱啱旺丁玲 , 都見到呢段

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

首頁

尾頁

跳至