二手市場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 身為人父母,請有良心及人格 !! 各位交收奶粉也要小心 !!!!

但如果賣家比錯,咁d淮山對佢都有用架,賣家都會主動联絡換番啦!
你當日交收就話冇時間check姐,你個friend有乜理由2個月後先check呀?講梗係係二手市場買返理wor,係人都會check得特別清楚啦!

係米過中有乜誤會呀?

男爵府

Re: 身為人父母,請有良心及人格 !! 各位交收奶粉也要小心 !!!!

bowling2004 寫道:
請問有冇人知400克既淮山值幾多錢?
淮山最平都要32蚊一斤..2蚊1兩...400g大約12兩...
24蚊 lor~

複式洋房

我平時買開$20幾蚊斤都已經幾靚,一罐可以擺到幾多我就真係唔知喇.

大宅

bbviola 寫道:
會唔會係個BK 媽咪用奶粉罐放葯材,同其他奶粉放埋一齊,交收時攞錯左,妳有冇問番佢? :wink:
打電話問清楚

男爵府

穎穎媽咪:
@@"...........你張相好勁呀,眼都花埋

up下先,希望有冇誤會都好對方可以睇到啦~~~

大宅

正cheap精

子爵府

2018復活節勳章

同意.
其實D PM可以備份, 你可以check返之前D PM睇下有冇頭悴, 了解左件事先. 咁樣開個Topic, 又唔記得同邊個媽咪交易, 咁樣會令到同你交收過奶粉既媽咪係度唸緊 : 死啦, 都唔知係咪我! (so far check返D PM好在冇).
交收一兩罐奶粉, 即時睇下都係十幾廿秒既時間, 如果交收好多罐, 可以返到屋企先check, 有問題都可以即時聯絡返買家.
但事隔成兩個月先發現, 就真係耐左少少!
(以上純悴針對件事情既個人意見, 如有問題請見諒!)
穎穎媽咪 寫道:
但如果賣家比錯,咁d淮山對佢都有用架,賣家都會主動联絡換番啦!
你當日交收就話冇時間check姐,你個friend有乜理由2個月後先check呀?講梗係係二手市場買返理wor,係人都會check得特別清楚啦!

係米過中有乜誤會呀?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

野蠻仔 寫道:
穎穎媽咪:
@@"...........你張相好勁呀,眼都花埋

up下先,希望有冇誤會都好對方可以睇到啦~~~

野蠻仔

你望住我大頭照30秒到就會比晒你全屋既淮山我

複式洋房

各位 :
我知淮山有佢的價值,亦有平價貨 (街市買),及貴價貨 (高級參茸海味鋪買),但落在我 / 我朋友手上就=無價值,因為我o地都係一樣從來唔會用到淮山煮食 !
當我朋友通知我 (15/7) 話發現其中一罐打開蓋係淮山,由於已事隔 2 個多月,好難追索返 ! 點解事隔咁耐 (2 個幾月) 先發現 ?? 因為我朋友佢第一胎係飲 S26,飲得幾好,所以駝住第二胎就諗住都係飲返 S26,大家都應該知呢隻奶粉係幾咁搶手同埋個價錢係升值得幾咁快o架 la,所以我朋友o係 bb 出世之前就開始買定 D S26 No. 1 做存貨,直到最近 BB 出o左世先開始開o黎飲 ! 所以咪咁遲先發現 lor !
我之前都幫佢交收過幾次,都無問題,所以可能就係咁,佢返到屋企都無逐罐打開個蓋 check lor !
我約我朋友

首頁

尾頁

跳至