自由講場

跳至

大宅

兩歲仔仔搭bus,要尿尿,你哋會點做???

如題

大宅

Re: 兩歲仔仔搭bus,要尿尿,你

男仔容易d, 用自備的水樽或者密實袋解決, 落車先放落垃圾桶。

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

Re: 兩歲仔仔搭bus,要尿尿,你哋會點做???

我係用細細個嘅膠樽,柯完就掉得,好方便

男爵府

angeline 寫道:
男仔容易d, 用自備的水樽或者密實袋解決, 落車先放落垃圾桶。

我都見過,不過個囝囝係咁郁,搞到媽咪成手都係....

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

係呀,我係咁做架

複式洋房

用膠袋解決,膠袋個口大b。就算去街我都帶定幾個比嗰仔防身(我驚找唔到廁所)。

侯爵府

咁好唔公平wor, 咁女仔點呀??????

複式洋房

我上星期係BUS上見到個婆婆一上車就比可樂個孫飲, 之後個孫話要尿尿, 個婆婆竟然叫個孫就地(係BUS上).  我即刻叫佢唔好, 之後叫個BUS司機係下個BUS站比個小朋友尿尿完再上車

民房

emilytsoi808,
hello!
我弟婦嘅仔仔細時同我哋去街, 如果坐長途車, 我弟弟一定預定一個膠水樽比佢個仔小便, 仲會用樽口位闊d果d樽!
阿囡我就帶旅行裝小便盆一袋(連埋用完即掉嘅更換袋). :lol:
emilytsoi808 寫道:
如題

水晶宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

唔好用水樽~整歪d對唔正樽口你咪一手都係??
我以前就興帶定個密實袋囉!! 如果小朋友真係有需要就搞掂後拉埋密實袋拉鍊,落車後掉!
好使好用!!! :wink:

複式洋房

風琴 寫道:
我上星期係BUS上見到個婆婆一上車就比可樂個孫飲, 之後個孫話要尿尿, 個婆婆竟然叫個孫就地(係BUS上).  我即刻叫佢唔好, 之後叫個BUS司機係下個BUS站比個小朋友尿尿完再上車

嗰阿婆咁都得!

男爵府

[quote]
小仙女 寫道:
用膠袋解決,膠袋個口大b。就算去街我都帶定幾個比嗰仔防身(我驚找唔到廁所)。

me too ar!!!!!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我試過, 下站急落

水晶宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Yes, me 2

大宅

991129 寫道:
[quote]

Yes, me 2 [/quote]

ME 3

複式洋房

stephenietam 寫道:
咁好唔公平wor, 咁女仔點呀??????

我個都係女黎
好在甚少要坐長途車

大宅

未試過,每次上車前叫亞女疴尿至上車.
[img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_25.gif[/img][img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_23.gif[/img][img align=left]http://psc.disney.go.com/disneychannel/liloandstitch/downloads/messengerIcons/50x50_icon_20.gif[/img]

水晶宮

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我果個係女,都會帶定幾個保鮮袋,貪個口夠大,用完札番個口,落車掉左佢。
不過記得帶定濕紙巾抹手!

跳至