跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 戲如人生 於 11-1-12 13:26 發表
我剛有PAT好大PAT的透明分泌屙左出黎
我唔知係咪要生呢?
打去醫院..佢就叫我有懷疑就入院喎

透明分秘應該唔會呱,我日日都好多分秘架,
我老公又係成日學醫院D人口吻,總之有懷疑就入院,
我如果真係....過一陣應該會見紅...又或者痛痛地呱...
你留意下

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

因為剛岩有個MAMA生完同我分享
佢話佢見紅之後屙左PAT好大PAT的分泌
係姑娘話要有果PAT分泌GA
咁...我家陣已經屙定先嘛
佢唔同平時果D分泌GA
真係睇得出有分別LAW
同埋其實昨日朝早..我好似有少少見紅..
不過一次咁多LAW...
所以搞到我都唔知入唔入好:D
原帖由 花花b 於 11-1-12 13:43 發表

透明分秘應該唔會呱,我日日都好多分秘架,
我老公又係成日學醫院D人口吻,總之有懷疑就入院,
我如果真係....過一陣應該會見紅...又或者痛痛地呱...
你留意下 ...

大宅

畀面勳章

原帖由 花花b 於 11-1-12 12:42 發表

我手提有得上網,方便係醫院悶時上下,
哈哈.....希望到時精神OK啦,咁都會UPDATE下既,
否則我都唔洗旨意上黎,D老人家實會話,
生左你仲咁得閒上網真係作死 ...

好彩我電話都可以上網...係碼可以即時向所以親戚/朋友公佈...

大宅

畀面勳章

原帖由 戲如人生 於 11-1-12 13:57 發表
佢唔同平時果D分泌GA
真係睇得出有分別LAW
不過一次咁 ...

唔通你個BB真係想早D出黎....你琴日去檢查有無問醫生呀?

伯爵府

原帖由 戲如人生 於 11-1-12 13:57 發表
佢唔同平時果D分泌GA
真係睇得出有分別LAW
不過一次咁 ...

咁快生得喇,不過BB都夠哂重~

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我昨日問醫生
佢只係話下個星期有機喇
咁我昨日又食腐竹雞旦糖水
今朝又食...
跟住坐係櫈仔...唔知係咪咁
真係助左小B一臂之力呢
原帖由 愛麗斯傳說 於 11-1-12 14:10 發表

唔通你個BB真係想早D出黎....你琴日去檢查有無問醫生呀?

侯爵府

我都未知點好
明明聽日都去產檢嘛
所以仲諗緊
唔理住
等佢再有D咩野先決定
我仲想今晚煲綠豆沙GA
原帖由 花花b 於 11-1-12 14:22 發表

咁快生得喇,不過BB都夠哂重~

大宅

畀面勳章

原帖由 戲如人生 於 11-1-12 14:40 發表
我都未知點好
明明聽日都去產檢嘛
所以仲諗緊
唔理住
等佢再有D咩野先決定
我仲想今晚煲綠豆沙GA

綠豆沙我食左兩次啦...不過琴日開始...覺得BB好似又低左D...宫縮多左...唔知BB係咪預備出黎呢

大宅

我本身都陀得低, 食咗2次腐竹蛋, 2次白蓮鬚糖水, 之後幾日就生得~

大宅

畀面勳章

我昨日第一次食綠豆沙,個肚陰陰痛左成晚~

大宅

畀面勳章

原帖由 我們這李家 於 11-1-12 19:23 發表
我昨日第一次食綠豆沙,個肚陰陰痛左成晚~

我食完無野呀....唔通我食得太多熱氣野....??

侯爵府

剛才查綠豆沙....
有個MAMA話食完第二日就生左
但又有MAMA食左N次都未生
真係好睇個人:loveliness:
原帖由 愛麗斯傳說 於 11-1-12 14:54 發表

綠豆沙我食左兩次啦...不過琴日開始...覺得BB好似又低左D...宫縮多左...唔知BB係咪預備出黎呢

侯爵府

我上次食果次都無野
我懷疑落料GE問題
因為果次食...佢好似加左麥米之類的物體
我今晚煲..只係海帶同綠豆
希望可以加大力度
原帖由 愛麗斯傳說 於 11-1-12 20:01 發表

我食完無野呀....唔通我食得太多熱氣野....??

伯爵府

原帖由 戲如人生 於 11-1-12 14:40 發表
我都未知點好
明明聽日都去產檢嘛
所以仲諗緊
唔理住
等佢再有D咩野先決定
我仲想今晚煲綠豆沙GA

咁岩既,我岩岩都買左綠豆沙糖水,
一食完就去大大便
我唔食呢D涼野真係去唔到大大=-=
我聽日正式放產假喇,請問你D綠豆沙點煲架,
我都想煲下呀....點先可以整到D綠豆林呢

侯爵府

我上網查最簡單GE方法同材料咋
我只用海帶..綠豆..片糖...同水:loveliness:
網上教...D綠豆洗乾淨之後
用4-5碗水浸過夜(但我浸左6個鐘咋)
跟住到想煮GE時候...就將綠豆連浸果D水倒入個煲
再加多適量GE水落去...(凍水開始煲就OK了)
跟住我煲滾就放入真空煲(慳火嘛)
如果你無真空煲...我諗你較細火冚蓋繼續煲啦
煲大約兩個鐘..應該可以起沙了...
(不過如果你無真空煲要一路咁開火煮的話
我會建議你加多D水...否則煲到最後可能無哂水)
跟住就放海帶煲十分鐘
(之前要洗乾淨用水浸住佢先..搞掂先剪做條狀)
之後就適量片糖..待溶哂就可以關火食得喇
(D人教落左糖要不斷搞佢喎...怕痴底)

我用呢個方法...都覺得食得下
你又試下啦:loveliness:

原帖由 花花b 於 11-1-12 22:45 發表

咁岩既,我岩岩都買左綠豆沙糖水,
一食完就去大大便
我唔食呢D涼野真係去唔到大大=-=
我聽日正式放產假喇,請問你D綠豆沙點煲架,
我都想煲下呀....點先可以整到D綠豆林呢 ...

大宅

畀面勳章

琴晚又食左綠豆沙啦....又係無料到....我個BB真係懶呀....都係要催佢出黎先得...

伯爵府

原帖由 愛麗斯傳說 於 11-1-13 13:26 發表
琴晚又食左綠豆沙啦....又係無料到....我個BB真係懶呀....都係要催佢出黎先得...

你係咪買架,
我今晚都想食呀,唔知有冇人同我去買呢,HAHA

首頁

尾頁

跳至